NJU VODA UBIJA: Ako se tušira ili znoji, dobija smrtonosne opekotine!

Aleksandra Elen (17) iz Utaha u zapadnoj Americi pati od retkog zdravstvenog stanja, a to je alergija na vodu. Ona ima toliku alergičnu reakciju na vodu, da čak i od znojenja dobija osip koji jako peče, a može da bude i smrtonosan!

Ovakvu rekaciju na vodu ima ukupno 35 ljudi na planeti, a za ovu bolest još uvek ne postoji lek! Kada odluči da se tušira, ona to mora da uradi izuzetno brzo, a voda mora da bude ledena inače dolazi do zapaljenja.

Simptomi traju od nekoliko sati do čak nedelju dana nakon izlaganja kože vodi. Aleksandra je prvi put shvatila da ima problem kada je dobila koprivnjaču nakon što je, dok je bila na odmoru, malo odležala u đakuziju.

Nakon prve reakcije na vodu, primljena je u bolnicu zbog gušenja i unutrašnjeg krvarenja. Bilo je potrebno dosta vremena da se ova dijagnoza ustanovi. Ona sada izbegava vodu koliko god je to moguće. Opisala je ovaj osećaj koji dobije nakon kontakta sa vodom kao potapanje celog tela u kiselinu i da joj jednostavno više nije vredno da pokušava da uradi bilo šta po tom pitanju, ali je morala da promeni celokupan način života.

(old_image)

Nadlanu / izvor: dailymail, kurir

Pogledajte još