MOBING U DOMU ZDRAVLJA Premeštena jer je direktoru rekla "ne"

Ona kaže da je postala žrtva mobinga direktora, koji joj je, kako tvrdi, slao SMS-ove seksualne prirode.

Jančićeva kaže da u Domu zdravlja radi od 2011. godine, a da je „seksualno uznemiravanje“ od dr Simovića „bez povoda s njene strane“ počelo dve godine kasnije.

Kao dokaz pokazuje tri sačuvana SMS-a od direktora, od maja do oktobra prošle godine: „Poljupci za tebe“, „Samo ozdravi što pre“ i „Možeš u DZ oko 16.30?“.

- Posle mog odbijanja, prestao je da šalje poruke, ali je tada u Službi kućne nege počelo moje šikaniranje. To traje do aprila prošle godine, kada sam prebačena u službu Hitne pomoći. Tu je šikaniranje nastavljeno od doktora i šefova ekipa. Prijavila sam mobing jer sam žrtva zbog odbijanja udvaranja direktora - tvrdi Jančićeva.
aže i da se za pomoć obratila opozicionoj grupi građana „Pobeda“.

- Obavestićemo Skupštinu grada. Direktor Doma zdravlja mora da podnese ostavku ili da bude smenjen - kaže član „Pobede“ Ljubomir Bradić.

S druge strane, dr Milivoje Simović kaže da je šokiran ovom „podmetačinom“ i smatra da je medicinska sestra „zloupotrebljena“ u političkoj hajci koju protiv njega vodi „Pobeda“. Na pitanje da li je broj telefona s kojeg je Radica dobila SMS-ove njegov, on odgovara potvrdno.

- To jeste moj broj, ali su te poruke izmontirane. Nisam joj pisao, niti se udvarao i uznemiravao je, ja sam porodičan čovek i s dotičnom nemam ništa - kaže dr Simović.

On takođe negira da je Radica Jančić posle toga postala žrtva radnog mobinga.
Inspekcija rada odbacila je postupak i preporučila privatnu tužbu sudu

Pogledajte još