SUDIJINO OBRAZLOŽENJE ĆE VAS RAZBESNETI: Za silovanje devojčice od tri godine dobio minimalnu kaznu

Šta je motivisalo sudiju Marka Kelija da donese ovakvu odluku? Napasnik, osuđen 3. novembra za seksualno iskorišćavanje deteta mlađeg od deset godina i neprimereno i pohotno ponašanje s maloletnicom, nije imao nameru da povredi devojčicu, obrazložio je sudija.

"Ovo nije tipičan predatorski, nasilan i brutalan slučaj iživljavanja nad detetom. Nije pratio žrtvu. Igrao je video igre kada je ona ušla u garažu. Neobjašnjivo se uzbudio, no izgleda da nije svesno želeo da povredi žrtvu kada ju je seksualno napastovao" objasnio je sudija Keli.

Zamenik državnog tužioca slaže se samo s delom objašnjenja, navodeći kako je 4. juna prošle godine devojčica, prema nekim navodima u rodu s Rohano-Nijetom, ušla u garažu te da ju je mladić napao. Prekrio joj je usta rukom kada je njena majka pokušala da uđe u zaključanu garažu pa je nastavio da je zlostavlja kada je otišla. Navodi se kako je Rohano-Nijeto odrastao u "disfunkcionalnoj" porodici s brojnim primerima "napastovanja" što ga je učinilo "nesigurnim društveno povučenim, nezrelim mladićem s velikim manjkom samopouzdanja".

Sudija Keli je naveo kako je okrivljeni pokazao veliko žaljenje, te "iako je slučaj ozbiljan i dostojan prezira još uvek nije na nivou pedofila koji vreba dete".

Izvor: Vašington Post, Jutarnji list

Pogledajte još