U problemu do guše: Soraji preti pet godina robije

Iako je starleta tvrdila da ne poznaje nikog iz klana Luke Ðurovića, crnogorski inspektori imaju saznanja da je sa nekim od članova bila bliska, prenosi Kurir.

Da bi se ustanovile sve činjenice, Sara će navodno morati na dodatno saslušanje, na kome će biti podvrgnuta i poligrafskom ispitivanju.
- Soraja se branila i rekla da ne zna ništa o ubistvu i da ne poznaje nikog iz klana Luke Ðurovića. Isticala je da je u tom periodu bila sa drugaricom na moru, a da je u automobilu pokojnog Osmanagića marke „maserati“ trebalo da snimi spot. Međutim, policija misli drugačije - otkriva dobro upućeni izvor.

O eventualnim posledicama koje bi starleta na osnovu ovog slučaja mogla da snosi, ako se na kraju procesa ipak ispostavi da je lažno svedočila, za Kurir govori advokat Nebojša Milosavljević:
- Pošto je ubistvo najteže krivično delo, onda je i kazna relativno visoka. Ipak, teško je u ovoj fazi bilo šta prognozirati dok se krivični postupak ne dovede do kraja, a sud utvrdi sve relevantne činjenice.

S druge strane, Borivoje Borović, Sorajin branilac, otkriva da je ona pre puta u Crnu Goru bila kod njega.

- Ona nema veze sa tim događajem. Crnogorska policija pokušava kroz pritisak da dođe do nekih činjenica. Očigledno je da se tumara u mraku i da se vrši presija na građanina Srbije kome država mora pružiti podršku ukoliko se to nastavi - ističe Borović, dok nam je njegova klijentkinja poručila:

- Saslušane su još tri devojke u vezi sa tim slučajem, a njih ne provlačite kroz novine. Samo vam je zanimljivo mene da ocrnite i predstavite kao kriminalca koji daje lažne iskaze. Advokatu ću da dam punomoć, pa sa njim ubuduće komunicirajte - poručila je starleta.

Pogledajte još