Evo kako za Uskrs rade prodavnice, kafane, dežurne ustanove...

Super Vero će u petak i subotu raditi skraćeno do 20 časova, dok u nedelju neće raditi. Na Uskrs će biti zatvoreni i objekti DIS-a, dok će ostalim danima raditi uobičajeno. Idea, Roda i Merkator će biti otvoreni svakog dana osim u nedelju. Objekti Deleza u petak rade skraćeno do 18 časova, u subotu objekti koji rade 24 sata započeće sa radom u sedam ujutru, i tog dana će raditi do 22 časa. Na Uskrs će biti zatvoreni svi objekti. U nedelju će biti otvoreni samo “Višnjica dućani”, dok drugi maloprodajni objekti ovog lanca neće raditi.

Delta siti će na Veliki petak raditi do 18 sati (osim Cineplexxa i Casina Favorit koji rade od 10 do 01 sat, dok Ultra centar Galaktika radi od 10 do 23 sata). Uskrs je neradan dan (osim Cineplexxa i Casina Favorit koji rade od 10 do 1 sat, dok Ultra centar Galaktika radi od 10 do 23 sata). Vrata Ušće šoping centra i Immo autlet centra će u petak biti otvorena do 18 časova, u subotu je normalno radno vreme, a u nedelju je neradan dan.

Pijace će zbog uskršnjih praznika u petak i subotu raditi uobičajeno, dok će u nedelju raditi samo pijace „Zemun“, „Banovo brdo“, „Dušanovac“, „Bele vode“ i „Gornja varoš“ od šest do 13 sati. U ponedeljak pijace će raditi skraćeno od šest do 13 sati. Otvoreni tržni centar - Novi Beograd i „Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom - Miljakovac“ u petak i subotu će raditi uobičajeno, dok u nedelju i ponedeljak neće raditi. Pijaca cveća TC „Krnjača“ u petak, subotu i ponedeljak, 10, 11. i 13. aprila će raditi uobičajeno, dok u nedelju na Uskrs neće raditi.

Parkiranje se neće naplaćivati na uličnim parkiralištima u zoniranim delovima grada od petka, 10. aprila, do ponedeljka, 13. aprila. U istom periodu biće zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Starine Novaka 22, Kraljice Marije 7 i Mileševska 51. Sve javne garaže i posebna parkirališta tokom prazničnih dana biće otvoreni i radiće po ustaljenom načinu naplate parkiranja, dok će „pauk“, kao i uvek, biti na raspolaganju nadležnim organima i radiće po njihovom nalogu.

Svakodnevno od 00 do 24 dežuraju apoteke “Prvi maj”, Kralja Milana 9 (3241-349), “Sveti Sava”, Nemanjina 2 (2643-170), “Zemun”, Zemun, Glavna 34, tel. 2618-582, “Bogdan Vujošević”, Goce Delčeva 30 (2601-887).

Na dan Uskrsa dežuraju KBC Zemun i KBC “Dragiša Mišović” Dedinje, Univerzitetska dečja ustanova Tiršova 10, KBC Zvezdara bolnica za pedijatriju "Dr Olga Popović Dedijer" u Mije Kovačević 13 i Institut za očne bolesti Pasterova 2.

U Domu zdravlja će od danas do 13. aprila od sedam do 20 sati dežurati pedijatri u objektu u Ulici Zmaj Ognjena Vuka 19. U istom objektu, i u isto vreme, svih dana praznika radiće lekari opšte prakse i medicine rada, a u prigradskim naseljima od sedam do 10 sati u mestima Kać, Kovilj, Petrovaradin, Futog i Kisač. Od ove godine dežuraće zaposleni u Službi ginekologije i to sutra, takođe u objektu “J. J. Zmaj” od sedam do 13.30 sati.

Timovi lekar - medicinska sestra Službe za kućno lečenje radiće sve dane praznika, sem nedelje, i to od sedam do 20 sati. Patronažne sestre će obilaziti bebe i porodilje svakog dana od osam do 14.30 časova.

Stomatološka služba tokom praznika neće raditi, kao ni kol centar. Prvi redovan radni dan nakon praznika je utorak, 14. april.

Apoteka Novi Sad neće raditi od danas do 13. aprila, ali će 24 sata dnevno biti dežurna apoteka “Bulevar”, na Bulevaru Mihajla Pupina 7.

Parkiranje će biti besplatno od danas do 13. aprila, a u utorak 14. aprila, ponovo počinje naplata. “NS bike” sistem će tokom praznika raditi nesmetano, ali će novi korisnici moći će da se registruju tek nakon praznika, odnosno od utorka.

“Spens” će danas i sutra raditi po redovnom rasporedu, te građani mogu dolaziti na plivanje, ali se noćno kupanje otkazuje. U nedelju, 12. aprila, objekat će biti zatvoren, a u ponedeljak će bazeni biti otvoreni po ustaljenom rasporedu.

Tokom uskršnjih praznika Muzej Vojvodine će biti zatvoren samo na dan Uskrsa, 12. aprila, dok će danas, sutra i u ponedeljak biti otvoren za javnost od 11 do 18 sati.

Univerexport marketi neće raditi samo 12. aprila, niti će se dostavljati porudžbine preko eLAKOLIJE portala. DIS marketi imaće regularno radno vreme, osim u nedelju, 12. aprila, kada će biti neradni dan.

24sata.rs

Pogledajte još