VEČERAS ĆE SVUDA BITI KOLONE: Spremite se na čekanje (VIDEO)

ntenzitet saobraćaja pojačan je na svim putevima i nije isključeno formiranje kolona, saopštio je večeras Automoto-savez Srbije (AMS S), koji je pozvao vozače da pripreme tačan iznos za putarinu i tako pomognu da se smanji gužva.

– Saobraćaj je pojačan posebno na prilazima većim gradskim centrima što može biti uzrok formiranja kolona i usporene vožnje. Iz Sektora za naplatu putarine povećali su broj dežurnih radnika pa će svi kanali za naplatu putarine biti neprekidno u funkciji – piše u saopštenju AMS S.

Zadržavanje vozila na naplatnim rampama Bubanj Potok i Stara Pazova su od 10-15 minuta sa tendencijom porasta u narednim satima, navodi AMS S pozivajući se na podatke Uprave granične policije.

Vozila se na graničnim prelazima zadržavaju od 15 do 30 minuta, osim na prelazu Sremska Rača sa Bosnom i Gostun sa Crnom Gorom gde su zadržavanja duža – od 30-60 minuta.

Na naplatnoj rampi Bubanj Potok, kod Beograda, otvorene su tri dodatne trake za naplatu putarine iz pravca Niša, kako bi se ubrzao saobraćaj, rekli su u Putevima Srbije.

Darko Savić iz Sektora za naplatu putarine Puteva Srbije rekao je Tanjugu da je pojačan saobraćaj, ali nema zadržavanja na naplatnoj rampi.

Prema njegovim rečima, do sada je kroz naplatnu stanicu Bubanj Potok prošlo oko 16.000 vozila, a očekuje se da će do kraja dana tuda proći još oko 7.000 vozila.

To je više nego što smo procenili jutros, da će biti oko 20.000 vozila, ali naplata ide brzo – rekao je Savić.

On je naveo da je u protekla četiri dana kroz naplatnu stanicu Bubanj Potok, u oba pravca, prošlo 133.000 vozila, kao i da se tokom dana očekuje 35.000 vozila, od kojih oko 20.000 iz pravca Niša ka Beogradu, što je za oko 40 odsto više nego inače.

– Inkasanti imaju sitan novac i ispred kabine na tri strana jezika je napisano cena putarine za najduže relacije, tako da stranci mogu da pripeme novac – navodi Savić.

On je istakao da je sve popularnije korišćenje elektronske naplate putarine, što značajno doprinosi smanjivanju gužvi na naplatnim stanicama, kao i da je za oko 100 odsto povećano korišćenje elektronske naplate putarine u odnosu na prethodnu godinu.

Prema podacima JP Putevi Srbije na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu.

Inkasant na Bubanj Potoku Tatjana Bošković je pozvala vozače da pripreme tačan iznos putarine. Ona kaže da ima dovoljno sitnog novca i napominje da se često dešava da građani sa domaćim registrarskim oznakama vozila ne znaju da ne mogu da plate putarinu u evrima i da se onda napravi gužva.


Pogledajte još