PORUKA IZ VATIKANA: Joga je satanski čin, kao i čitanje Harija Potera

On navodi i da su skandali u vezi sa seksualnom eksploatacijom u rimskoj katoličkoj crkvi jednostavno dokaz da “Đavo vreba čak i unutar zidina Vatikana”. Ovaj sveštenik sumnjičav je i prema romanima sa elementima fantastike, a ništa manje opasnom ne smatra ni jogu.

Praktikovanje iste, upozorio je jednom, “satanski je čin, i ne vodi zlu ništa manje nego čitanje Harija Potera”.

Prava LGBT osoba i vantelesna oplodnja takođe su se našli na listi egzistencijalnih zala, bar kada je monsinjor Luiđi Negri, nadbiskup Ferare, u pitanju, koji ih smatra negacijom čoveka definisanog Biblijom.

Od 2012. godine, broj egzorcista u Milanu popeo se sa šest na 12, zbog čega sveštenici situaciju smatraju alarmantnom.

Pforesor Đuzepe Ferari, vodeći nadziratelj okultizma u Vatikanu, dao je delegatima na jednom kursu u Vatikanu savet kako da poboljšaju dejstvo egzorcističkih obreda:

- Egzorcizam bi trebalo da obavljaju isključivo stručna lica, kojima je izdata dozvola za rad u njihovoj dijecezi. Za rad u drugom dijecezama sveštenicima je potrebna specijalna dozvola.

- Laici nikada ne bi trebalo da izvode egzorcistički obred, izgovaraju specijalne molitve oslobođenja, niti blagoslovljavaju ili diraju zaposednutu osobu.

- Sveštenici ne bi trebalo da izvode evharistiju tokom pokušaja izvođenja egzorcizma na nekome jer bi ovaj postupak učinio ceo proces “suviše nalik Holivudu”.

- Sveštenici imaju dužnost da odgovore na svačije obaveštenje da je nastupila demonska zaposednutost.

- Egzorcisti bi trebalo da uzmu u obzir mogućnost da su simptomi prouzrokovani nekim medicinskim stanjem i potraže adekvatan profesionalni savet ukoliko smatraju da se radi o takvom slučaju.

Nadlanu / Izvor: B92

Pogledajte još