OBAVEZNO LEČENJE: Presuda za svirepo ubistvo hirurga u Kraljevu

0

Rešenjem Apelacionog suda u Kragujevcu, potvrđena je presuda Višeg suda u Kraljevu kojom je Budimiru Milosavljeviću (77), penzioneru iz Kraljeva, za svirepo ubistvo hirurga Slobodana Daneta Lukića (66) izrečena „mera bezbednosti obaveznog lečenja u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu“.

Osuđeni Milosavljević je 4. maja prošle godine u Ulici vojvode Stepe u Kraljevu, sa nekoliko hitaca iz pištolja ubio Lukića, u blizini njegovog stana, prenosi Blic.

Ubica je potegao pištolj zbog patološke ideje da je posle operacije žučne kese koju je obavio doktor Lukić, neadekvatnim lečenjem dobio tumor, za šta, kako je veštačenjem utvrđeno, ne postoji medicinska podloga, ni opravdanje.

Po učinjenom zločinu, Milosavljević je pokušao i da se ubije pucajući sebi u vrat u čemu su ga sprečili prolaznici koji su se zatekli na mestu događaja, što po oceni lekaraske komisije Specijalne zatvorske bolnice, kako se čulo na glavnom pretresu, potvrđuje da je osuđeni boluje od psihopatološkog poremećaja hipohondrijskog karaktera.

Foto: Yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.