Teška noć u Beogradu: Muškarac ranjen, devojka pala pod autobus, u dva udesa četvoro povređeno

Kako je izjavila jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura, muškarac star 34 godine je oko 22 časa u Ulici Radovana Simića Cige 22, u blizini Centralnog groblja ranjen iz vatrenog oružja.

Sa povredama u predelu levog ramena i leve strane grudi prevezen je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, rekla je Macura.

Devojka stara 17 godina je oko 20.45 časova u Kirovljevoj ulici 5 na Banovom Brdu pala pod autobus i zadobila tešku povredu karlice, istakla je Macura.

Sa otvorenim prelomom butne kosti i isčašenjem oba kolena devojka je prevezena na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, kazala je portparol Hitne pomoći.
 
Tri osobe su u povređene u saobraćajnom udesu koji se dogodio oko 00.55 časova kod Zemunskog parka, rekla je Macura.

Devojka stara 21 godinu zadobila je istegnuće vrata, a mladić star 22 godine imao je istegnuće vrata i povredu šake, istakla je Macura.

I mladić star, takođe, 22 godine, zadobio je povrede vrata, šake i kolena, a prevezen je u KBC Zemun, dodala je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 88 intervencija od kojih 17 na javnim mestima, a za protekla 24 sata 236 intervencija od kojih 50 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće obraćale osobe sa astmom i hipertenzijom, navela je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala oprez u saobraćaju, provetravanje prostorija, uzimanje antioksidanata, sokova, voća i povrća i nošenje adekvatne odeće i obuće. 

Nadlanu / izvor: Blic

Pogledajte još