Agent CIA-e priznao ubistvo Merilin Monro i još 36 individua

Hodžes, koji je za CIA radio 41 godinu kao “čistač”, odnosno profesionalni ubica, tvrdi da je bio angažovan kako bi likvidirao sve one, za koje je agencija smatrala da predstavljaju opasnost po sigurnost zemlje.

Snajperista i stručnjak za borilačke veštine kaže da je usavršio razne nekonvencionalne vidove likvidacija, uključujući i baratanje eksplozivima i trovanja.

Hodžes tvrdi da, iako je već u godinama, vrlo dobro pamti svako ubistvo koje je izveo, da su sve njegove žrtve stradale na tlu SAD, a da je naređenja za likvidacije dobijao od majora Džejmsa Džimija Hejvorta.

Starac se kune da je sva ubistva izvršio u razdoblju od 1959. i 1972. godine, prema posebnoj “agendi CIA” koja je važila u to vreme. Kako kaže, on je bio član male “ćelije” sastavljene od pet ljudi koji su bili zaduženi za političke likvidacije delom SAD. Njihove žrtve bili su politički aktivisti, novinari i sindikalne vođe, ali Hodžes navodi da je on ubio i nekoliko naučnika i umetnika čije su ideje predstavljale pretnju za sigurnost zemlje.

- Merilin Monro je na mom spisku jedinstvena jer je jedina žena koju sam likvidirao – rekao je ovaj plaćeni ubica CIA i dodao da se ni zbog ovog ubistva ne kaje.

- Kada je postala pretnja za sigurnost SAD, morala je biti eliminisana – kaže Hodžes.

- Imali smo dokaze da je Merilin Monro, osim sa Kenedijem, spavala i sa Fidelom Kastrom – tvrdi on i dodaje:

- Moj glavnokomandujući Džimi Hejvort rekao mi je da ona mora da umre, a da to treba da izgleda kao samoubistvo ili predoziranje lekovima. Nikada pre toga nisam ubio ženu, ali prihvatio sam naređenje. To sam učinio za Ameriku! Mogla je prenese poverljive informacije komunistima, a to nismo smeli da dopustimo! Ona je morala umreti, a ja sam samo obavio svoju dužnost – kaže ovaj penzionisani profesionalni ubica.

Merilin Monro umrla je u noći 5. avgusta 1962. godine, između ponoći i jedan sat ujutro. Hodžes se kune da je lično ušao u njenu sobu dok je spavala i ubrizgao joj veliku dozu hlorohidrata koji je jak sedativ, pomešanog sa “Nembutal” kratkodejstvujućim barbituratom, što je glumicu u momentu usmrtilo.

(old_image)

Od kada je ovaj starac ispovedio svoje grehe, iako u teškom zdravstvenom stanju, njega i u bolnici stalno čuvaju agenti FBI, koji su vrlo ozbiljno shvatili njegovu priču i istražuju njegove navode.

Međutim, problem predstavlja to što su svi ostali akteri njegove priče već mrtvi. Njegov pretpostavljeni, Hejvort umro je od srčanog udara 2011. godine, još dvojica profesionalnih ubica iz Hodžesove stanice su takođe preminuli, dok je četvrti, kapetan Kit MekInis nestao u akciji još davne 1968. godine i proglašen je mrtvim.

Ostaje da se utvrdi da li je ova priča samo još jedna lažna vest,  pokušaj bivšeg agenta da se osveti svojoj državi i agenciji, ili je istinita.

Nadlanu / izvor: portaloko

Pogledajte još