Novi Beograd: Osnovac izboden na času fizičkog

- D.M. nije izboden, samo je zakačen nožem u predelu grudnog koša. Odmah smo pozvali hitnu pomoć koja je konstatovala povredu i prevezli su ga na Institut za majku i dete. Povreda nije ozbiljna, ali dečak je pretrpeo traumu - kazao je za "Blic" direktor škole Jovan Ćuković.

Kako kaže, napadača je u dvorište škole uveo jedan učenik, a neposredno pre napada dečaci su se sukobili oko lopte. Dečak se izmakao kada je ugledao nož i zadobio je ogrebotinu, a nastavnik je odmah pošao po obezbeđenje.

Povređeni dečak prevezen je u Institut za majku i dete gde mu je ukazana pomoć.

Direktor Ćuković je bio vidno potrešen zbog večerašnjeg događaja i istakao da je to pojedinačni, ekstremni slučaj koji samo oslikava porast vršnjačkog nasilja.

-D.M. nije problematičan dečak, sasvim se normalno ponašao i veoma mi je žao što se ovo desilo. Razumem strah roditelja, koji školu mogu da dožive kao nebezbedno mesto, ali ja ne pamtim ovakav incident u našoj školi. Mi imamo školsko obezbeđenje i možemo da ga pojačamo, ali ne znam da li je to pravo rešenje, jer ne možemo da kontrolišemo svakog učenika pojedinačno. Vršnjačko nasilje je u porastu i postoje problematični učenici. Moramo pojačati vaspitni rad i sankcije moraju biti oštrije - kazao je direktor.

Nadlanu / izvor: blic

Pogledajte još