Nedeljni horoskop (ponedeljak 20. april - nedelja 26. april)

OVAN
Kao vatreni znak imate uglavnom ubrzan metabolizam i možete patiti od glavobolja i povišenog krvnog pritiska. Vašem organizmu više prija riba i lagana salata što im pomaže da ne budu preterano nervozni.

Ljubav

U ovoj nedelji bračni partneri nemaju razumevanja jedno za drugo. Možda ćete se osećati da vas partner ignoriše po pitanju bitnih stvari. Usamljeni će imati nešto više sreće u ljubavi. Mogući su zanimljivi susreti koji će delovati podsticajno za vas. Vrlo je moguće da iz neke priče dođe do konkretnijih događaja na ovom planu. Porodični odnosi nisu u redu, ali vi se trudite da budete diplomata. Prijateljstva su takođe sklona preispitiavanju.

Posao

Moguće je da se osećate stisnuto na ovom planu. Rokovi se približavaju. Pojedini će imati probleme sa nadređenima,dok će neki drugi rešavati stare probleme u ovom sektoru. Morate ići korak po korak, jer u suprotnom samo doprinosite velikoj napetosti i haosu. Sve ovo možete da okrenete u svoju korist, samo vam je potrebno strpljenje. Takođe je bitno da budete distancirani od pojedinih kolega. Pojedini su otvoreno neprijatni prema vama.

Novac

Većina vas se odlučuje na štednju koju je moguće ostvariti od ovog perioda. Porodica će tražiti da izmirite neke obaveze. Neće vam biti prijatno s obzirom koliko ste novca u poslednje vreme potrošili.

Zdravlje

Planeta sreće Jupiter gleda lepo na vaš znak pa u ovom polju nećete imati većih problema. Budite obazrivi na virusne infekcije i probleme sa glavom, zuboboljom. Svaki zdravstveni problem koji sada zanemrite može u dogledno vreme da bude velika smetnja.

BIK

Plodovi mora mogu regulisati problem koji može imati sa štitastom žlezdom. Blaga hrana na bazi mlečnih proizvoda smiriće njegovu ponekada preterano ljutitu prirodu.

Ljubav

Teško je da ćete se uskladite sa partnerom tokom ovog perioda. Mnoga razočarenja nakon nekih romantičnih trenutaka koje ćete doživeti u emotivnom polju. Vi i partner imate totalno drugačiju predstavu o zajdništvu. Ovde se nema želja da se porazgovara kako rešiti neke probleme. Ponavljaju vam se stare priče i stari obrasci, ali je moguće sve rešiti jednim otvorenim razgovorom.

Posao

Posao se usmerava ka pravcima koje ste želeli. Sve čega se latite može uspeti. Ipak, morate ulagati mnogo napora da se ostvarite na ovom planu. Vi ste od onih koji ispunjavaju sve svoje rokove,ali vam je ujedno teško da se nosite sa obavezama koje vam nameće novi šef. Pojedini mogu imati probleme sa nadređenima ukoliko se previše tvrdoglavo drže stava da sami najbolje odlučuju.

Novac

Ovo nije najpovoljnije vreme za vaše finansije. Moguće da vam je novac zarobljen na neki način. U bankama možete imati problema oko novčanih transakcija.

Zdravlje

Neki zdravstveni problemi od ranije mogu da vam smetaju i tokom ove sedmice. Očekuju vas redovni lekaraski saveti, a na vama je ispoštujete terapiju.

BLIZANCI

Najvažnije kada je ishrana u pitanju je da ne doručkuju u tri poslepodne i da ne jedu picu u tri po ponoći.

Ljubav

Planeta strasti, ljubavi i zadovoljstva vladar vašeg polja ljubavi našla se u vašoj prvoj kući pa ova nedelja je izuzetno zanimljiva na emotivnom planu. Uživaćete u neobaveznim susretima. Neki od vas naći će se sa osobom koja ima odgovara u svemu. Malo ćete biti zbunjeni jer nešto niste raspoloženi za dublje i jače vezivanje, ali sve će ukazati upravo na to. U bračanom životu biće manjih svađa i prebacivanja krivice između supružnika.

Posao

Vladar vaše 10.kuće, kuće karijere,ciljava - Jupiter koji se već kreće napred i lepo gleda vaš znak donosi vam srećne pomake koji dolaze kao dobra šansa. Mnogima će se ostvariti bitni kontakti sa inostranstvom. U svakom slučaju je bitno da ne preterujete ni u čemu. U odnosu na sradnike biće takmičarski nastrojeni. Moguće su sitne čarkice između kolega i vas na kraju radne nedelje.

Novac

Novac neće pristizati kroz rizične poslove. Možete imati problem sa transakcijama na početku nedelje. Manji zastoji će zameniti bolji deo nedelje. Možete biti razočareni postupkom osobe iz vaše bliže okoline koja vam je ostala dužna.

Zdravlje

Imaćete problema sa probavom. Neki od vas će biti hospitalizovani. Morate slušati savete lekara da biste izbegli dalje komplikacije.

RAK

Predstavnici ovog znaka treba da jede mnogo zelene salate i plodva mora i jedino to ih čini zdravim.

Ljubav

Pozitivan odgovor od suprotne strane će ovog puta izostati. Propustili ste svoje šanse sa dotičnom osobom. Problemi iz prošlosti su aktuelni i kod bračnih Rakova. Zbunjeni ste istim problemima, ali verujte i partneru je gotovo identično kao i vama. Ne znate kako da se postavite za dalje.Oprezno u odlukama, jer se možda pokajate u nekom narednom vremenskom periodu. Neka ova nedelja prođe tako što ćete se što više sklanjati od otvorenih konfrontacija sa partnerom.

Posao

Rakovi koji se bave trgovinom bilo koje vrste mogu proširiti svoje tržište tokom ove sedmice. U svakom slučaju iskoristite ovo vreme da ojačate svoje pozicije u firmi u kojoj radite i da osigurate dobre pozicije. Od sredine nedelje dolazi do malo opuštenije varijante. Bićete pohvaljeni od strane saradnika što će povoljno uticati na sve što vam se događa na ovom planu. Svojim postupcima ste uspeli da impresionirate nadređene.

Novac

Tokom sredine nedelje ( sreda, četvrtak ) imate dobre dane što se tiče novca. U ostalim danima ćete uglavnom trošiti, a moguće je više na tuđe potrebe nego na svoje.

Zdravlje

Dobar uticaj Jupitera jeste prisutan, ali to ne znači da treba da zanemariti ovaj sektor. I dalje ste skloni starim zdravstvenim problemima. Vaš lekar može biti zabrinut, a vi se potrudite da ne zanemarujete već postojeće probleme. Pazite na zglobove, kosti, istegnuća.

LAV

Treba da jede samo ono što njegovom organizmu odgovara, a to je lagana barena hrana ali ne bez mesa jer Lavovi su predatori pa se tako ponašaju i humani predstavnici ovog znaka, naročito ako su nulta krvna grupa.

Ljubav

Jupiter se kreće kroz vaš znak napred i daruje vam mnogo mogućnosti na emotivnom planu s obzirom da je on vladar vašeg polja ljubavi. Ali ne treba da zaboravite da se Saturn kreće u polju ljubavi unazad i da time priziva prošlost. U ovoj nedelji nećete imati loša dešavanja. Naprotiv, bićete izuzetno srećni koliko ste vi i vaš partner usklađeni. Bračni mogu imati probleme samo ako pominju prošlost i ako se vezuju za nekadašnje greške. Da biste se uskladili u partnerskim odnosima morate biti na istim talasnim dužinama.

Posao

Na poslovnom planu može funkcionisati sve kako treba. Vreme kada se pravi temelj za budućnost. Treba iskoristite ovaj period za savetovanje i bitne korake koje ćete preduzeti tokom ove sedmice ili tokom naredne. Podršku imate, samo je bitno da se vi lično pokrenete. Radite na imidžu, reklami. Nadređeni ili bliski saradnici mogu imati značajan uticaj na vas tokom ovog perioda. Svaki korak koliko god bio težak i opterećujući je jako bitan za vašu profesionalnu karijeru.

Novac

Saturn nepovoljno utiče na 2.polje, polje novca tako što vas ograničava u nekim naumima, ali ujedno ovo je podsetnik da treba da se pregrupišete i da napravite dobar plan za budućnost. Ipak ćete razumno trošiti. Prilivi pristižu već na početku nedelje.

Zdravlje

Morate biti oprezni na ovom sektoru iako generalno je dobra nedelje za vas kada je ovo polje u pitanju. Uvek pitajte za savet stručno lice ako se slučajno javi problem tokom srede i četvrtka.

DEVICA

Slatkiši vam uništavaju pankreas i zato vam najviše odgovaraju lagane čorbe, uglavnom potaži.

Ljubav

Neka osoba će izbegavati susret sa vama. Podsetiće vas ta situacija na neke prošle dane i događaje. Biće vam teško, jer će vam osećaj odbačenosti povećati nečija neprimerna izjava. U braku su moguće sitnije svađe. Partner se oseća zanemarenim, što nije daleko od istine. Posvetite neko vreme njemu/njoj jer vam je veza na ivici da „pukne“. Slobodni se samo zadržavaju u nekom polu snu u jednom neobavezno kontaktu koji se zasniva samo na komunikaciji.

Posao

Na poslu se trudite. Imate rutinu koju poštujete, ali imate ometajuće faktore sa strane koji doprinose da se osećate zbrkanim na ovom sektoru. U ovoj nedelji ćete morati da reagujete na vreme i bez presedana. Većina vas imaće dobre šanse za napredak i samim tim neki novčani bonus koji vas može obradovati u skorašnje vreme. Metodičan rad je pola uspeha.

Novac

Imaćete solidan protok novca. Pazite na papirologiju koja može da vam načini zbrku u ovom sektoru. Sredite lične poslove i nemojte da ometate tok isplate kredita i dugovanja. Svaki pokušaj da napravite obrt u ovom polju može na vas da utiče loše, jer ćete se još više zaglibiti sa troškovima.

Zdravlje

Za predstavnike ovog znaka, položaj Južnog Mesečevog čvora u vašoj 8. (malefičnoj) kući donosi probleme koji ne prolaze. I na najmanju aktivaciju dolaze snažno preteći da vam razruše zdravlje i energiju. Posebno će bolestima biti sklone starije Device koje su pre svega zanemarile savete lekara.

VAGA

Zdrava hrana za Vagu je integralni prinač, zelena salata, istočnjački začini, plodovi mora i sve to „začinjeno“ ljubavlju u lepoj atmosferi.

Ljubav

Ova nedelja može biti jaka i lepršava na ovom planu. Usamljeni mogu da promene svoj status u „zauzet“ očas posla. Oni koji su u vezi imaće puno lepih zajedničkih momenata. Bićete usklađeni kao par. Moguća su druženja i sa zajedničkim prijateljima kao i kraća putovanja udvoje. Bračni će sličnu priču imati u svom partnerstvu. U suštini mir na ovom planu će biti kao „melem na ranu“ posle jednog većeg niza haotičnih situacija od ranije. Poželjno je da zadržite ovu pozitivnu energiju i dalje, odnosno i posle ove sedmice.

Posao

Na poslovnom planu nema loših dešavanja, osim što ćete vi osećati izvestan napor i težinu u svemu što radite. Željeni rezultati su tu, ali ćete vi sami poželeti da se malo sklonite od svega što vam se dešava. Odnosi sa kolegama su u suštini dobri, ali sa nadređenima su možda još bolji. Prihvatite jedan konstruktivan savet iz tih redova i vrlo brzo ćete se naći na listi kandidata za bolji status.

Novac

Prilivi novca su tu, ali uglavnom ćete ga trošiti na porodične potrebe. Neki od prijatelja ili rođaka će vam tražiti na pozajmicu, pa ćete biti u nekom vidu blažeg haosa šta da uradite. Rado biste odbili, ali ne možete zbog nekih okolnosti i bližnjih, a pritom strahujete da li će vam taj novac ikada biti vraćen.

Zdravlje

Bilo kakve naznake za zdravstvene smetnje ne smete zanemariti. Bitno je da reagujete na vreme i da ne dopustite da se problem proširi.

ŠKORPIJA

Niste toliko komplikovani koliko izgledate. Izbegavajte grickalice i obimne obroke.

Ljubav

Usamljeni će se dvoumiti koju osobu da izaberu. Nemirno srce vas tera na neke korake kojih ćete i sami biti iznenađeni. Ono što je započelo kao neobavezan flert može da se završi u nekoj ozbiljnijoj varijanti. Potreban vam je neko sa kim ćete delati iste frekvencije na svim nivoima. Možda previše tražite, ali ne možete ništa polovično da imate sada. Bračni nisu usklađeni. Manje varnice tokom ove nedelje. Vi lično delujete mirni, ali u suštini ste „odsutni“ duhom jer ne možete da podnesete nerazumevanje između vas i partnera.

Posao

Poslovna partnerstva mogu „škripati“ tokom ovog perioda. Naporan period je iza vas i vama je neophodan odmor od svakodnevnih trzavica, ne samo na poslovnom planu. Čak i najmanji posao i obavezu možete shvatiti i osetiti kao veće opterećenje tokom ove sedmice. Ako ste u mogućnosti uzmite kraći odmor, uradite to. Većina vas je raštrkano na ovom planu jer vam suštinski svaka poslovna obaveza predstavlja prioritet. Poslovna putovanja bi trebali da odložite, jer ćete doživeti samo niz loših situacija.

Novac

Jupiter vam podržava polje novca, ali Saturn može da vam remeti planove u ovom sektoru. Novac može odlaziti na stare dugove tako da vaš plan vezan za štednju morate odložiti. Mogući su dodatni prilivi, ali i iznenadni odlivi novca.

Zdravlje

Na ovo polje može loše uticati stres kome ste svakodnevno izloženi već duži period. Pazite na srčane smetnje i visoki krvni pritisak.

STRELAC

Trebalo bi da izbegavate veće količine kafe i svih preterano stimulativnih pića, i da pređete na baren krompir i pirinač.

Ljubav

Imate utisak da na ljubavnom planu idete korak unazad. Slobodni će pokušati da uđu u novu vezu, ali uspeh je promenjljiv. Moguća su iznenađenja koja vam neće prijati. Potencijalni partner može se predomisliti u zadnjem trenu. Bračnima ne ide sjajano. Sve osećaju kao teret. Čini se kao da pričate različitim jezicima. Sve više ne prepoznajte svoje voljeno biće i vaše razočarenje raste iz časa u čas. Oni koji su u vezi neće imati većih problema, ali je moguće da će potražiti zadovljstvo na drugu stranu što je trenutno nemoguće.

Posao

Moguća je svakodnevna zbrka na ovom planu. Nećete se najbolje slagati sa šefovima, ali ćete pokušati da istrpite sve što vam stoji kao obaveza. U svojoj glavi razvijate filmove raznih događaja za budućnost. Stoji da ste za većinu stvari u pravu, ali ne ide vam okolnosti na ruku, tako da je bolje da se utišate ako želite da zadržite postojeći posao. Ako ste deo privatnog sektora možete krenuti da širite reklamu ili da budete otvoreniji u ponudama svoje firme. Pazite da u žurbi ne nepravite kardinalne greške koje će vas koštati u narednom periodu.

Novac

U ovoj nedelji je moguć dobar obrt novca. Nezaobilazni su vam neki trošovi pa se uludo nervirate. Iscrpeli ste sve rezerve. Budite mudri u ovom sektoru. Izostaje bilo kakva pomoć.

Zdravlje

Na ovom sektoru nećete imati prevelikih problema. Potrebno je da promenite način svog života. Stomačne tegobe mogu se javiti zbog većeg unosa začinjene hrane.

JARAC

Jarac voli biljne čajeve i pokušava da bude umeren u svemu. Oni voli orijentalne slatkiše poput ratluka, baklava, kao ušećereno voće, žele bombone i slatko od voća što može da doprinese gojenju.

Ljubav

Neko ko vam se već izvesno vreme sviđa može polako da postaje deo vašeg života. Moguće je da ćete uživati u romantičnim trenucima sa tom osobom. Oni koji su u braku i u dužoj vezi sve više rade na skladu. Možda ste uporniji nego inače da sredite ovo polje. Želite da nadoknadite partneru sve propušteno. Ne zaboravite da voljena osoba pamti i da joj neka ružna sećanja stoje kao „senka“ u vašem odnosu. Radite na poverenju.

Posao

Imate podršku kolega, saradnika i nadređenih. Nedelja u kojoj samo treba da funkcionišete prema utvrđenom rasporedu. Nove ponude mogu da vas obraduju. Nezaposleni mogu imati bitan razgovor koji će im promeniti status. Frilenseri i honorarni saradnici imaju dobre ponude koje neće propustiti. Nedelja je u suštini radna, ali nije opterećujuća.

Novac

Bolji priliv novca tokom ove sedmice dolazi od strane honorarnog posla. Uglavnom su prisutni troškovi, kako planirani, tako i neplanirani.

Zdravlje

Morate da poboljšate fizičku kondiciju. Inače vam je polje zdravlja stabilno i nemate preterane rizike, osim ako ste zanemarili stare zdravstvene probleme.

VODOLIJA

Trebalo bi da se orijentiše na kinesku hranu, bareno povrće, plodove mora i bela vina.

Ljubav

Većina Vodolija može biti zbunjena pri izboru partnera. Činiće joj se da je tamo negde bolje, da je napravila pogrešan izbor. Nije duboko nezadovoljstvo u pitanju,ali vam sve ovo remeti planove, dolazi do unutrašnje zabune i konfuzije, emocije su pomešane... Bračni takođe nisu u potpunosti zadovoljni odnosom. Nesrećni ste, a da ne znate ni vi zašto. Partner pokušava da vam na sve moguće načine olakša. Slobodnima će biti interesantne osobe sa kojima imaju laganiju komunikaciju, kao i oni koji se intelektualno pokažu kao dostojni sagovornici.

Posao

Početak nedelje konfuzan na ovom planu, dok sreda i četvrtak otvara nove mogućnosti koje vam mogu doneti stabilnost na poslovnom planu. U suštini je nedelja šansi bilo da ste zaposleni ili ste u potrazi za poslom. Frilenseri i honorarni saradnici mogu imati pregršt novih kvalitetnih poslova koje će sa elanom i brzinom rešiti.

Novac

Na ovom sektoru slede dobri događaji. Dobro ćete upravljati finansijama. Moguće da ćete uspeti da nešto ostavite po strani. Pojedini ovog znaka će ulagati u ovom periodu u veće poslove što može doneti stabilizaciju na duže staze.

Zdravlje

Loš utacaj Marsa iz znaka Bika i Jupitera u Lavu doprinosi lošoj energiji u ovom sektoru posebno kada je probavni sistem u pitanju. Takođe je moguće da ćete imati problema sa prehladom, virusnom infekcijom. Moguće su povrede stopala i nogu. Pazite se.

RIBE

Piletinu treba da izbegava kao i sve prerađevine životnjskog porekla. Trebalo bi da jede što više orijentalnog voća, mango, kivi, banane.

Ljubav

Skloni ste u ovom periodu prošlosti bilo kroz sećanja ili naginjanju da se ponovo otvori stara ljubavna priča. Slobodni mogu imati interesantne susrete sa osobom koja im se dopada dugo. Ostaćete i dalje prijatelji, ali vama jednostavno prija njegovo/njeno društvo. Onima u vezi predstoje nesuglasice. Pokušaćete da se iskontrolišete na neprimerene izjave partnera. Bračni takođe nemaju dobar odnos u braku. I vi i životni partner se osećate nesrećnim u ovom odnosu. Savet je da ne gubite strpljenje. Vrlo brzo možete srediti ovaj odnos. Za neke ovo je period spajanja ili odvajanja.

Posao

Imali ste naporan period iza sebe, a ova nedelja može da vam donese olakšanje na ovom sektoru. Odgovornost je neophodna ako ulazite u nova poslovanja. Pojedini ovog znaka imaju određene rokove kada je posao u pitanju. Mnogi iz starog se pokreću u novi. Ovo je na neki način veliki životni test za vas. Podržava vas Jupiter u polju karijere i ciljeva, pa koliko god delovalo konfuzno na ovom planu, sve ide onim tokom koji će vas na kraju zadovoljiti. Imate podršku bitnih ljudi.

Novac

Ovo je nedelja priliva novca. Negde ćete morati da uložite, date novac. U svako slučaju stoji rešavanje finansijskih problema tokom ove sedmice.

Zdravlje

Neki od vas će tokom ove nedelje dobiti dijagnozu od lekara, dok će drugi uživati dobro zdravlje. Mnogima od vas se savetuje da se bave jogom, vežbama, meditacijom.

Nadlanu / izvor: B92

Pogledajte još