Otkrijte tajni svet cirkuskih akrobata

0

"Nedelja savremenog cirkusa" održaće se od 23. do 28. aprila u Bitef teatru. Ova manifestacija podrazumeva brojne aktivnosti, koje imaju za cild podizanja svesti o značaju savremenog cirkusa i uličnog teatra.

Ova manifestacija otpočeće predstavom ,,Demagog”, u četvrtak, 23. aprila. Kombinacijom savremenog plesnog izraza, fizičkog teatra i cirkuskih veština, uz pomoć demagoških opštih mesta i floskula kreirana je priča o zamagljivanju uzročno posledičnih veza i iskrivljivanju istine i činjenica iz sebičnih interesa i partikularnih koristi.

U subotu, 25. aprila, premijerno će biti izvedena predstava ,,Danse macabre – pokušaj vertikalnog povratka”. Cirkuski izvođači vazdušnim akrobacijama i podnim improvizacijama pokušaće da dočaraju šta se dešava sa ljudskom svešću nakon smrti tela.

Pored predstava, posetioci će 27. aprila dobiti priliku da prisustvuju i predavanju Veronike Stefanove koja će govoriti o istoriji, potencijalu i perspektivama savremene cirkuske umetnosti. Pod vođstvom Jadranke Žinić Mijatović, autorke predstave ,,Danse macabre”, glumci, plesači i akrobate moći će da učestvuju u radionici vazdušnih akrobacija.

,,Nedelja savremenog cirkusa” biće zatvorena ponovnim izvođenjem predstave ,,Demagog”, u utorak 28. aprila.

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.