BAHAĆENJE BOŽIJIH LJUDI: Sklanjajte decu, hitne duhovne potrebe u pešačkoj zoni

Šetači, koji su se krajnje neuviđavno našli na putu automobila u pešačkoj zoni, bili prinuđeni da se po hitnom postuku sklanjaju ispered automobila duhovnika koji su, valjda zbog njihove izuzetni važnosti, očekivali rašćišćen put.

Od Vladičanskog dvora na koju god stranu da krenete peške imate manje od sto koraka do ulica koje su otvorene za saobraćaj. Ipak, sudeći prema fotografijama koje smo dobili od građana, juče je nekima od sveštenstva SPC to bilo mnogo.

(old_image)

Ali problem tu tek počinje... Ne samo da se kolima mora gde im mesto nije, već se jasno vidi da su majke sa decom i drugi šetači, koji su se krajnje neuviđavno našli na putu automobila u pešačkoj zoni, bili prinuđeni da se po hitnom postuku sklanjaju ispred automobila duhovnika koji su, valjda zbog njihove izuzetni važnosti, očekivali rašćišćen put kroz, evo ponavljamo se, pešačku zonu u najstrožem centru Novog Sada.

(old_image)

Privilegije su čudo. Obratite pažnju na poslednju fotografiju u nizu. Nije problem u onome što su sveštenici priredili građanima koji su lepo popodne koristili za šetnju, problem je što je to građanim fotografisao. Naravno, građanin je kriv, uradio je to krajnje tendenciozno i sa namerom da uruši ugled institucije i njenih predstavnika koji sa svime navednim nemaju ništa.

(old_image)

A i taj objektiv. Može li se njemu verovati?

U svakom slučaju, izvinjenje Eparhije bačke ili njegovog preosveštenstva Episkopa bačkog zbog ovokavog ponašanja sveštenstva, bio bi signal građanima da se ne radi o pravilu, već o izuzetku koji nije prihvatljiv.

(old_image)

Izvor: Portal Mojnovisad

Pogledajte još