Pet obaveznih pravila za neobavezan seks

Ako ipak želite da zadržite uzbudljivu vezu, pokušajte da se ne vežete za partnera. U tome vam mogu pomoći sledeći saveti.

Ako želite da seks izgleda drugačije, lepo mu to recite ili, još bolje, pokažite

1. Ne pretvarajte povremeni seks u romantičan
Nećete uspeti ako znate da ste u dubini duše romantik. Povremeni seks ne znači svakodnevne kontakte sa partnerom. Čim počnete da razmišljate dublje o vezi koju imate, na dobrom ste putu da se zaljubite. Zato zapamtite: Povremeni seks znači da je reč o fizičkom primanju i davanju zadovoljstva u trenucima kada ste zajedno. Stvari tako jednostavnije funkcionišu.

2. Od starta jasno stavite do znanja šta želite od veze
Budite sigurni šta tačno želite da postignete i zašto. Ovo je veoma važno jer uključuje i tačno postavljanje granica sa ljubavnikom. Tako neće doći do nesporazuma i možete da se fokusirate jedno na drugo. Povremeni seks podrazumeva poverenje i iskrenost. Ako zaista želite da povremeni seks uspe morate biti sigurni da ste na istim talasnim dužinama, odnosno da ponovo razmotrite želje, čim osetite da su se emocije onog drugog promenile, u bilo kom smislu.

3. Dozirajte pravilno

Suviše dobrih stvari stvara zavisnost. Ako postanete zavisni od seksa i ako vam on postane prioritet broj jedan u životu, onda gubite kontrolu nad dobrim stvarima. Dobra stvar u povremenom seksu sa istim partnerom je da to čini vaš život boljim, ali ne preuzima kontrolu nad njim. Ako ne napravite dobar balans, emocije će se produbiti i neko bi mogao da bude povređen. Zapamtite da stvari ne držite pod kontrolom ako svoje vreme uvek podređujete partnerovom ili otkazujete već zakazane planove da biste se videli sa njim.

4. Oslobodite se kočnica

To je prilika da istražite svoju seksualnost. Povremeni seks je dobar i zbog toga što ne morate da brinete da li će ono što radite u krevetu da zadovolji vaše standarde ponašanja u vezama. Povremen seks je odlična prilika da isprobate ono što ste u ranijim vezama prikrivali da vam se dopada, jer ste se plašili šta će ljubavnik da misli o vama. Nije da vam u ovakvim situacijama nije stalo do toga šta će on da misli, ali njegovo mišljenje neće uticati na odluke u budućnosti. Mislite o sebi kao o vrelom i atraktivnom ljubavniku i to ćete i biti.

5. Zaštita je obavezna

Povremeni seks zahteva obaveznu kontracepciju jer se trudnoća i polno prenosive bolesti mnogo brže razvijaju od emocija. S druge strane, zaštita podrazumeva da svog povremenog partnera, zadržite samo za sebe i ne upoznajte sa svima.

Nadlanu / izvor

Pogledajte još