VELIKA TRAGEDIJA: Voz Beograd - Đevđelija usmrtio 14 migranata

Do nesreže je došlo u Makedoniji, a mašinovođa nije imao uslova da ukoči, saopštilo je makedonsko tužilaštvo.

Nesreća se dogodila sinoć oko 22:30 na delu pruge između Skoplja i Velesa kada se, prema dosadašnjim saznanjima, grupa od oko 50 migranata kretala prugom. Na njih je naleteo međunarodni voz, a zbog suženog prostora, oni nisu mogli da se sklone sa pruge.

Tela stradalih migranata prevezena su u Veles, a na mestu nesreće još uvek se nalaze ekipe Hitne pomoći i spasilačke ekipe, javljaju makedonski mediji.

Osam migranata je privedeno, a za ostalima, koji su uspeli da pobegnu sa mesta na kojem se dogodila tragedija, se traga.

Prema prvim saznanjima, radi se o ilegalnim migrantima iz Somalije i Avganistana.

"Prema izjavi mašinovođe putničkog ekspresnog voza broj 334 koji saobraća na relaciji Đevđelija-Beograd , krećući se u pravcu Skoplja, posle prolaska kroz stanicu Rajko Žinzifov na oko 50 do 100 metara ispred voza, video je grupu od više desetina ljudi kako stoji ili hoda po pruzi", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Mašinovođa je, dodaje se, u tom trenutku pokušao da zaustavi voz i uključio zvučni signal, na šta je deo migranata uspeo da se skloni.

"Zbog nemogućnosti da zaustavi voz na tako kratkom rastojanju udario je u migrante i na oko 100 do 150 metara od mesta udara voz je stao", navodi se u saopštenju.

Izvor: B92

Pogledajte još