DEVOJKA STOJI IZA ATENTATA NA BEKA: Novi detalji istrage

- Ranije je forenzičkom analizom zrna koje je, osim četiri čaure, policija pronašla na mestu napada na Senjaku, utvrđeno da postoji ženski DNK trag. Dodatno je otkriveno da na mestu pokušaja ubistva nije bila ženska osoba, ali da je ona bila upoznata sa pojedinostima ovog atentata. Preciznije rečeno, policija je operativnim radom došla do saznanja da se muškarac koji je hteo da ubije Beka hvalio svojoj devojci zločinom koji je trebalo da uradi. On joj je davao oružje kojim je trebalo da ubije Beka - rekao je naš izvor blizak istrazi.

Iako je policija u početku sumnjala da je motiv za ovaj napad, između ostalog, „privatne prirode“, ipak je Beko u istrazi sve to kategorički dematovao rekavši da je „ozbiljan čovek i da to sebi nikada ne bi dozvolio“. On je takođe naveo i da nema nikakvu predstavu zašto bi neko pucao na njega, kada on nema neprijatelje.

Da je beogradska policija precizirala istragu u pravom smeru, a što bi trebalo da dovede do konkretnog rezultata u vezi sa pokušajem ubistva Beka, potvrdio je i ministar policije Nebojša Stefanović na nedavnoj konferenciji gde je analiziran rad policije.

Mislim da beogradska policija ima dobre pravce rada i da će ti pravci dovesti do rezultata koje možemo da objavimo, ali ne pre hvatanja počinioca. U ovom trenutku nećemo saopštavati više rezultata istrage - istakao je Stefanović.

Podsećanja radi, Milan Beko je pogođen 14. novembra ispred svoje kuće u Andre Nikolića sa dva hica kada je izlazio iz „mercedesa“. Vozač „mercedesa“, inače bivši pripadnik vojne jedinice „Kobre“, vešto je reagovao, vozeći automobil u rikverc i onemogućavajući napadaču da direktno puca na Beka. Napadač je ispalio još nekoliko hitaca, pogodivši „mercedes“. Nezvanično, na biznismena je pucano iz pištolja „bereta“ kalibra devet milimetara.

Izvor; Alo

Pogledajte još