KOSMAJAC NASAMARIO DRŽAVU: Sačuvao više od 11 miliona evra u Španiji

Dragoslav Kosmajac (66), koga je premijer Aleksandar Vučić označio kao najvećeg narko-bosa u Srbiji, osim u našoj zemlji poseduje vrednu imovinu i u Španiji!

Kako Kurir saznaje, istražitelji su tokom evidentiranja njegovih nepokretnosti otkrili da vrednost njegove imovine u toj državi prevazilazi iznos od 10,7 miliona evra, na koliko je procenjeno njegovo bogatstvo u Beogradu.

Siguran u Marbelji

- Prema informacijama do kojih su došle kolege u Španiji, Dragoslav Kosmajac je vlasnik luksuzne vile u Marbelji, celog sportskog centra i drugih nepokretnosti. Ta imovina zasad nije predmet postupka za privremeno oduzimanje imovine, koji Viši sud u Beogradu vodi - kaže izvor Kurira.

Kako navodi, imovina Zvezdarca je u Španiji zasad sigurna jer njihovo pravosuđe ne poznaje krivično delo podstrekavanje na zloupotrebu položaja, koje je Kosmajcu stavljeno na teret.

Predmet razmatranja zasad nije ni njegova kuća na Crnogorskom primorju, ali ni nepokretnosti u Slovačkoj i Bosni i Hercegovini za koje se sumnja da su u njegovom vlasništvu.
- Međutim, protiv njega je pokrenuta i istraga za utaju poreza pa bi, ukoliko bude prikupljeno dovoljno dokaza, na osnovu toga mogao da se sprovede zajednički postupak sa drugim državama - dodaje naš sagovornik.

Za razliku od drugih evropskih država, koje zasad ne dovode u pitanje imovinu Zvezdarca, Viši sud u Beogradu bi do kraja ove nedelje trebalo da donese odluku o imovinu koja se na njega, njegovu suprugu Aleksandru i sina Lazara vodi u Beogradu.

Negira optužbe

- Sud je već ranije doneo rešenje o privremenom oduzimanju imovine vredne 10,7 miliona evra, ali se Kosmajac žalio na tu odluku. Tokom odlučivanja o žalbi sud je ga je saslušao i prikupio druge neophodne dokaze - navodi sagovornik Kurira.

Podsetimo, tokom razmatranja odluke on je u odbranu naveo da je sve stekao poštenim radom i legalno.

- Tokom svog života mnogo sam radio, zaradio i putovao - rekao je navodno Kosmajac. On je, kako je Kurir pisao, tada naveo i da je carstvo izgradio tako što je kupovao udžerice i pašnjake, na kojima je potom gradio.

BLOKIRAN Specijalni sud Kosmajcu privremeno oduzeo imovinu

Dragoslavu Kosmajcu trenutno je na proveri sva imovina za koju se sumnja da je od 2003. do 2013. stečena nelegalno, novcem od izvršenja krivičnih dela.

- Reč je o brojnim stanovima i lokalima na Zvezdari, koje Kosmajac uglavnom izdaje. Na spisku imovine o kojoj sud odlučuje je i kuća u kojoj živi, odnosno koju sada rentira od države za 1.500 evra, pošto je ona privremeno oduzeta još dok je Kosmajac boravio u pritvoru - kaže izvor Kurira.

Izvor: Alo

Pogledajte još