I TO JE OPASNO: Štetne posledice masturbiranja

Kada se zdrava navika pretvara u opasnu zavisnost? Den Drejk, seksualni terapeut navodi nekoliko primera kada previše masturbiranja može biti štetna pojava.

Vaš društveni i ljubavni život pati:
Ovo se odnosi na situacije u kojima ćete radije ostati kod kuće kako bi ste se zadovoljili nego otišli u bioskop sa devojkom ili utakmicu s prijateljima. Ako primetite da vam se ovo sve češće događa, vreme je da menjate naviku jer bi mogla biti štetna.

Imate problema s ejakulacijom:

Pojedini muškarci koriste stalno iste pokrete rukom za stimulaciju i postizanje orgazma, što može dovesti do izostanka ejakulacije pri polnim odnosima sa partnerkom. Ukoliko vam se to događa vreme je da menjate navike.

Ne prestajete misliti na "to":
Ako vam misli često odlutajui mislite na vreme kada ste masturbirali ili mislite samo na o tome kada će se ponovo dogoditi, to može da znači da imate ozbiljan problem, smatra dr. Drejk.

Pokušali ste da prestanete, ali nije uspelo:

Jedna od glavnih karakteristika bilo koje vrste zavisnosti je gubitak kontrole. Baš poput alkohola ili kocke, ako primetite da se ne možete osloboditi navike, možda biste trebali da se zapitate da li imate ozbiljan problem.

Nadlanu / izvor: portaloko

Pogledajte još