STRAH OD OSVETE Specijalne jedinice čuvaju Zvornik, obezbeđenje u školama i vrtićima

0

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, pozvao je u Zvorniku sve građane da ostanu mirni, ističući da će policija, u skladu s svojim ovlašćenjima, istražiti napad na policijsku stanicu u toj opštini.

Napad na policijsku stanicu u Zvorniku, u kojem je ubijen jedan, a ranjena dva policajca, izvršio je Nerdin Ibrić (24) iz sela Sapna kod Zvornika, a Lukač kaže da se po informacijama s kojima sada raspolažu radi o „terorističkom činu“.

„Pozivam sve građane da ostanu mirni i svi će dobiti kompletnu informaciju o čemu se zapravo radi“, rekao je Lukač, koji je posle sinoćnjeg napada na policijsku stanicu hitno otišao u Zvornik i najavio da će ostati u toj opštini i tokom noći.

On je za RTRS rekao da se nada da neće doći do bilo kakve osvete ili bilo čega što bi moglo da uznemiri RS i BiH i da će policija preduzeti mere da zaštiti sve građane.

Lukač je rekao i da su „od jednog policajca, bošnjačke nacionalnosti u Zvorniku, dobili informaciju da se Ibrić poslednjih meseci čudno ponašao i da se prilikom molitve u džamiji posebno izdvajao, da je klanjao po vehabijskim običajima“.

„Sve upućuje da je vezan s vehabijskim pokretom. Videćemo da li je povezan s drugim licima i da li je ovo planirani i pojedinačni napad“, rekao je Lukač.

Lukač je ponovio da je stepen bezbednosti u svim stanicama policije podignut na najviši mogući nivo, kao i da će danas biti obezbeđeni škole i vrtići.

Lukač je potvrdio da je naredio da Specijalna jedinica policije RS krene prema Bijeljini i Zvorniku kako na tom području, eventualno, ne bi došlo do nekih drugih aktivnosti i kako bi se izbegli mogući incidenti.

Lukač je kazao i da je razgovarao s ministrom za bezbednost Draganom Mektićem i direktorom SIPA-e Goranom Zubcem i da se očekuje dolazak tužilaca BiH u Zvornik koji će voditi istragu, budući, kako je naveo, da se radi o terorističkom činu.

Izvor: Blic

Foto: Screenshot

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.