Prvomajske radosti: Šta uraditi sa hranom koja pretekne

Pita iznenađenja
Svakakve ostatke hrane možete da "zbućkate", iseckate na sitne kockice i zavijete u kore. Tako za veceru dobijate savijaču iznenađenja. Probajte. Improvizacije su zakon!

Čarobni ručak

Skuvajte dovoljno krumpira u ljusci za celu porodicu, isecite sitnije, isecite i meso na sitnije, začinite Vegetom, dodajte malo majoneza i dva skuvana jaja narezana na sitnije.

Brzi rižoto

Ostatke mesa iseckajte na sitno, blago ih podgrejte s malo maslaca i pospite sa par listića ruzmarina. Pirinač skuvajte s malo začina c. Dva tri jajeta umutite s malo mleka, začinite solju i biberom pa ih ispržite u vrelom ulju. Dok su još mekana, ubacite u njih pirinač i meso, pa sve dobro promešajte. Mi volimo da dodamo i malo soja sosa, ali verujte nam, bolji rižoto niste probali! (A i možete ga napraviti od svakog mesa)

Bajat hleb

Najmanje što možete da uradite jeste da hleb sameljete u prezle ili da ispržite prženice. No, imamo tu još nekoliko opcija.

Hleb možete natopiti mlekom, složiti ga u podmazan sud i preko njega sipati dinstane šampinjone. Odozgo prelijte mešavinom pavlake i jaja i zapecite. Ukoliko baš želite da se istaknete ovim specijalitetom, možete ga na pola pečenja posuti rendanim parmezanom.

Ako preferirate slatkiše, onda možete hleb iseći na kockice i pomešati ga sa smesom od putera, šećera, mleka, jaja i voća. U tu masu možete sipati i malo ruma, kako biste ojačali ukus deserta.

Nadlanu

Pogledajte još