NOVI DETALJI ISTRAGE: Nema pisanih dokaza da je Hasan pretukao Jelenu Golubović

Izveštaj lekara koji je trebalo da pregleda Jelenu Golubović nakon što ju je pevač Hasan Dudić izudarao u rijalitiju “Parovi” ne postoji u predmetu koji je tokom predistrage formirala policija, a potom dostavila tužilaštvu.

Lekarske ekipe s kojima produkcija “Parova” navodno ima ugovor za pružanje eventualne pomoći učesnicima tokom boravka u rijalitiju uopšte nisu intervenisale nakon incidenta niti su pregledale rediteljku.

"Golubovićeva je rekla policiji da je nakon tuče pila sedative, kao i da ju je nekoliko dana bolela glava od Dudićevog udarca nogom. Ona je, međutim, tada odbila lekarsku pomoć, ne znajući da bi izveštaj lekara o stepenu njenih povreda bio od koristi za postupak koji je pokrenut protiv Dudića. O tome je, sem nje, morala da vodi računa i produkcija", rekao je za „Blic” izvor upoznat sa istragom.

Kada je slučaj stigao do tužilaštva, produkciji je odmah naloženo da lekari pregledaju Golubovićevu, što naposletku nije učinjeno. Kako “Blic” prenosi, lekar koji je bio pozvan izjavio je da više nema šta da pregleda jer je od tuče prošlo nekoliko dana, kao i da rediteljka nema vidljive povrede i da se oseća dobro. Sve to dovelo je do toga da ne postoji pisani dokaz o povredama koje je Golubovićeva zadobila u tuči sa Dudićem, već samo video-snimak i izjave svedoka.

"Prikupljenih dokaza, međutim, ima sasvim dovoljno da tužilaštvo pokrene istragu protiv Dudića, koji će, pored krivičnog dela nanošenje povreda, biti osumnjičen i za nasilničko ponašanje. Iako nema lekarskog nalaza o povredama, svedoci incidenta koje je policija saslušala potvrdili su da je Golubovićeva imala povrede na glavi nakon što ju je pevač šutnuo u glavu", dodaje izvor.

Podsećamo da je Dudić početkom aprila izbačen iz “Parova” nakon što je posle verbalne rasprave zgrabio za kosu Jelenu Golubović, oborio je na pod, udario pesnicom u leđa, a zatim je šutnuo u glavu. Dve nedelje kasnije pevača su napala dvojica napadača u toaletu restorana “Mala Slavija”, u Makenzijevoj ulici u Beogradu. Dudić ima povrede na glavi i licu, a i u ovaj slučaj uključilo se nadležno tužilaštvo.

„Da tužilaštvo ne može da se oslobodi rijalitija, potvrđuje najnoviji incident koji se dogodio u “Parovima”, kada je učesnica Jovana Tomić, zvana Matora, ošamarila Ružicu Veljković, koju je potom pljunuo Marko Perović. S obzirom na to da je i ovaj događaj plasiran u medijima, dežurni tužilac moraće da zatraži sporni snimak od produkcije i da proveri ima li osnova za pokretanje predistražnog postupka.
 

Pogledajte još