SAVET LEKARA: Zbog paklenih vrućina izbegavajte sunce i pijte dosta tečnosti!

0

Izbegavanje direktnog izlaganja suncu, nošenje flaše sa vodom i rashlađivanje i provetravanje prostorija u kojima se boravi, saveti su dežurnog lekara u Hitnoj pomoći dr Milice Radaković građanima zbog veoma toplog vremena koje se očekuje tokom dana u Beogradu i u drugim delovima Srbije.

Svim hroničnim pacijentima dr Radaković je savetovala da redovno kontrolišu arterijski krvni pritisak i vrednosti šećera u krvi.

Dr Radaković je istakla da je povećan broj intervencija u Beogradu, da su se lekarima najčešće obraćali astmatičari, srčani i neurološki bolesnici, a da je juče u toku dana bilo puno kolapsa na javnim mestima

Kada su visoke temperature vazduha, pored uzimanja dovoljno tečnosti, preporučuje se i nošenje lagane i komotne odeće i obuće, laka mediteranska ishrana, sa dosta voća, uzimanje pet obroka dnevno, odmor i oprez u saobraćaju.

Savetuju su šetnje ujutro i uveče, boravak u hladovini parka, pored reke, pod krošnjom drveta ili na terasi, kao i oprez na kupalištima, rekama i jezerima.

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 30 do 35 stepeni, a u Beogradu se očekuje da će najviša dnevna temperatura vazduha dostići 34 stepena.

Nadlanu / izvor: alo

Foto: arhiva Nadlanu

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.