NOĆ U BEOGRADU: U šest udesa devetoro povređenih

U Beogradu se noćas dogodilo šest saobraćajnih udesa u kojima je povređeno devet osoba, izjavila je jutros dr Milica Radaković iz Hitne pomoći.

Prvi udes dogodio se u 21.08 na Zrenjaninskom putu i u njemu je 42-godišnji muškarac zadobio tupu povredu grudnog koša i leve noge.

U 21.13 u udesu u Višnjičkoj ulici 34-godišnji muškarac je zadobio posekotine nadlaktice, obe šake i kolena.U 21.36 časova u Mirijevskom bulevaru 35-godišnji muškarac zadobio je tupu povredu glave, grudnog koša i trbuha, a žena od 40 godina tupu povredu glave i istezanje vrata.

U 23.39 dogodio se udes u Karađorđevoj ulici u kome je 27-godišnja žena zadobila povredu uganuća desnog skočnog zgloba, a muškarac od 75 godina prelom leve podlaktice.U 00.31 u Vojvođanskoj ulici ispred broja 21 20-godišnji mladić je zadobio tupu povedu glave i levog kolena, dok je drugi mladić koji, takođe, ima 20 godina, zadobio tupu povredu trbuha. U 3.24 sati na uglu Žičke i ulice Grčića Milenka 36-godišnji motociklista je zadobio posekotinu donje vilice i tupu povredu glave.

Hitna pomoć je noćas obavila ukupno 136 intervencija, od kojih su 32 bile na javnom mestu.Od hroničnih bolesnika pomoć lekara najviše su tražili srčani bolesnici i astmatičari, a bilo je i alkolisanih osoba.Dr Radaković je savetovala Beograđanima da rade na prevenciji stresa, održavaju redovnu higijenu, naročito ruku, da obavezno doručkuju, a da večeraju dva sata pre spavanja, kao i da izbegavaju naporne fizičke aktivnosti.

Izvor: Kurir

Pogledajte još