5 činjenica o celulitu koje svaka žena mora da zna

Masnoća i celulit

Masno tkivo i celulit vrlo su blisko povezani, ali nisu isto. Celulit su neravnine na površini kože koje nastaju, odnosno postaju vidljive kada se masne naslage šire i razbijaju kolagena vlakna I time stvaraju “džepiće”

Mršavljenje i celulit

Mršavljenjem celulit može postati manje vidljiv, ali ne nestaje. Isto tako, gojenje celulit može da učini vidljivijim. Celulit zavisi od gena, hormonalnom disbalansu i upalnom procesu koji se događa u telu. Dakle mršavljenje može prikriti celulit, ali ga neće ukloniti iz tela.

UV zraci i celulit

Štetno sunčevo zračenje utiče na kožu. UV zraci uništavaju kolagen koji kožu čini elastičnom i blistavom. Oštećenja na koži celulit čini znatno vidljivijim. Pre odlaska na sunce telo temeljno namažite proizvodima sa zaštitnim faktorom, posebno lice i kritične delove pogođene celulitom.

Kreme protiv celulita i celulit

Iako su vrlo popularne pa ih možete nabaviti po vrlo povoljnoj ceni, kreme protiv omraženog celulita imaju minimalno delovanje i to samo kod nekih osoba. One deluju površinski i time samo mogu smanjiti njegovu vidljivost.

Želite li da postignete maksimalni učinak? Onda kombinujte dve kreme - s retinolom i kofeinom. Prvo nanesite kremu koja sadrži retinol jer će on obnoviti oštećene ćelije kože. Nakon toga nanesite kremu koja sadrži kofein jer on podstiče cirkulaciju u koži i time prikriva i smanjuje masne naslage ispod kože.

Muškarci i celulit

Iako ga imaju vrlo malo, celulit kod muškaraca nije vidljiv kao kod žena. Razlog je struktura kolagenih. Kod pucanja kolagenskih vlakana kod žena se prave “džepići” vidljivi poput narandžine kore, dok kod muškaraca pucanje postaje jedva vidljivo.

Izvor: zadovoljna.hr

Pogledajte još