LUDAK POKUŠAO DA UBIJE DEVOJKU: Ubedio samog sebe da su zajedno, pa postao ljubomoran

- Slobodan Tomić je umislio da je sa mojom sestrom Draganom u vezi i 4. maja bez ikakvog razloga “fijat stilom” krenuo je na nas sedmoro koji smo sedeli na klupi ispred kuće. Draganu je podigao na haubu, pa je prilikom pada smrskala obe noge i dva pršljena - priča Ivana Vasić iz Mačvanskog Pričinovića, koja je i sama lakše povređena, kao i dvogodišnji dečak iz komšiluka koji je bio u svom dvorištu.

Za Slobodanom Tomićem policija traga odranije jer je za njim raspisana sudska poternica zbog izdržavanja kazne za teške krađe.

Dete istraumirano
Ivana napominje da je sve počelo pre dva-tri meseca kada je Slobodan Tomić počeo da proganja njenu sestru. Kulminiralo je, kako naglašava, pokušajem ubistva u ponedeljak i sada njena sestra čeka operaciju na Institutu za ortopediju na Banjici.

- Sedeli smo na klupi. Dragana je ustala jer je trebalo sa komšijama da ide u Šabac. U tom trenutku uočila sam da putem ludačkom brzinom ide “fijat”, koji je vozio Tomić. Dragana je stajala pored klupe, viknula sam joj: “Sestro, skloni se, ide na tebe!” Ali već je bilo kasno jer je “fijat” bukvalno preskočio jarak punjen šljunkom, okrznuo je klupu i Draganu popeo na haubu. Kola su probila betonsku, a zatim i drvenu ogradu. Dragana je tada odletela dva metra od vozila, pala i teško se povredila - priča Ivana.

- Svi smo bili izbezumljeni. Slobodan je samo istrčao iz kola, nacerio se i pobegao. Iz automobila je izašla njegova majka, koja je samo zatražila stolicu da sedne. Bili smo u šoku, a ona traži stolicu!? Izbezumljen je dotrčao Draganin i moj otac. Slobodanova majka mu je samo tvrdila kako su oni bili u vezi, što je budalaština - kaže Ivana.

Prijava zbog šamara
Prema njenim rečima, Tomić je umislio da je u vezi sa njenom sestrom Draganom, koja je radila u frizerskom salonu. U selu je pričao kako mu “ona peva na uvo dok ga šiša”, kao i da je u diskoteci “skakala” na njega.
- Pre dva meseca, takođe bez ikakvog povoda, u kafiću “Arizona” prišao je Dragani i udario joj šamar zbog čega je ona podnela prijavu - kaže Ivana i dodaje da je u selu čula da je ranije još dvema devojkama isto tako pretio.

Na poternici, a luduje ulicama
Ivani je nejasno kako je Slobodan Tomić na slobodi, jer je čula da je osuđen i da treba da je u zatvoru.
- Ne znam kako policija nikako ne uspeva da ga nađe. Očekujem da nadležni organi sada reaguju, uhapse ga i procesuiraju za pokušaj ubistva, a ne za saobraćajnu nesreću. Pokušao je da ubije moju sestru, ona nije bila na putu pa da ju je slučajno zakačio, namerno je kolima naleteo na nju - kategorično tvrdi Ivana Vasić.

Nadlanu / izvor:blic

Pogledajte još