POVREĐENO DVOJE DECE: U Beogradu tri saobraćajne nesreće, mladić izboden na Čukarici

Jedan mladić je teže povređen kada je uboden oštrim predmetom, izjavila je jutros dežurni lekar Milica Radaković.

Mladić star 17 godina je oko 22.20 časova na Čukarici zadobio ubodnu ranu nanetu oštrim predmetom u predelu desne nadlaktice, a prevezen je na VMA, rekla je Radaković.

Dva deteta i jedan muškarac povređeni su u udesu koji se dogodio oko 20.40 časova na Vidikovačkom vencu, istakla je dežurni lekar u Hitnoj pomoći.

Dete uzrasta sedam godina zadobilo je povredu glave i oguljotinu, a devojčica uzrasta 11 godina imala je povredu grudnog koša i oguljotinu, kazala je Radaković.

Muškarac star 45 godina zadobio je povredu ramena i grudnog koša i kako se sumnja, potres mozga, rekla je dežurni lekar u Hitnoj pomoći.

Muškarac star 41 godinu, vozač motocikla, u udesu oko 19.35 časova u Bulevaru Despota Stefana zadobio je povredu kolena, istegnuće skočnog zgloba i oguljotinu lakta, objasnila je Radaković.

Muškarac star 32 godine je oko 22.10 časova u Ruzveltovoj ulici zadobio istezanje vratnog dela kičme i povredu glave, navela je Radaković.

Povređene osobe prevezene su u Urgentni centar, dodala je dežurni lekar u Hitnoj pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 111 intervencija od kojih 16 na javnim mestima, precizirala je Radaković i dodala da su se lekarima najčešće obraćali astmatičari, osobe sa bolom u grudima i neurološki pacijenti.

Radaković je savetovala redovnu terapiju i uzimanje pet obroka tokom dana.

Pogledajte još