Pop ikona ARIEL PINK konačno nastupa u Beogradu

Odrastajući u Los Anđelesu krajem 80tih i početkom 90tih godina prošlog veka, ili preciznije na Beverlivudu nadomak Beverli Hilsa, Ariel Marcus Rosenbergje već sa 10 počeo da piše prve muzičke komade.

Oktobar 2004. i album "The Doldrums" na Paw Tracks etiketi, označiće početak nečega što će se kasnije u najtvrđjem krugu Pinkovih poklonika zvati prosto - "The Ariel Sound". 100% autentičan "Ariel Sound" ili ne, ovaj album kao i sledeća dva "Worn Copy" i "The House Arrest", imaće presudan uticaj na to da do kraja prve decenije 21. veka svetom nezavisne muzičke scene zavlada novi talas "Lo-fi" izvođača - "Bedroom-pop" kako ga je u određenim inkarnacijama žigosala muzička kritika.

Album Ariel Pink's Haunted Graffitti - "Before Today" naći će se na kraju te 2010. u vrhovima, bez izuzetka, svih godišnjih lista relevantnih muzičkih glasila, zajedno sa singlom "Round and Rodund" koji će se naći na prvom mestu The Top Tracks of 2010 na Pitchfork-u. Uslediće velike američke i evropske turneje, a leto 2011. provešće svirajući kao hedlajner na bukvalno svim značajnim indie festivalima od Primavere preko ATP do Koačele.

Njegovdrugi studijski album za 4AD - "Mature Themes" iz 2012. doživeo je još veći uspeh ipovod za turneju i album "Pom Pom" koji je svetlost dana ugledao pre nešto manje od pola godine.Zanimljivo za ovaj album, kao i za predstojeću turneju, je činjenica da Ariel Pink po prvi put izdaje i nastupa bez Haunted Graffitti kao i da ovoga puta u pratnji ima čak 6 članova benda.

Vrata Drugstore-a biće otvorena u 21h. Prvi ograničeni set karata po ceni od 1200 dinara dostupan je u Bivšem Baru u Kosovskoj 32, svakog dana od 20-00h. Regularna pretprodajna cena karata je 1500 dinara, dok će na ulazu u klub biti 1800 dinara.

Pogledajte još