FESTIVAL DEV9T: Burning man na sprski način

Na lokaciji Ciglana (Klub ljubitelja teške industrije), od 8. do 14. juna, svaki posetilac će imati priliku da probudi sopstvenu kreativnost i to kroz interaktivne izložbe, radionice, performanse i muzički program. Na ovaj način će svi moći da pronađu mesto za sebe, da iskuse tuđe stvaralaštvo, ali i da stvore svoje, autentično i lično, te da budu deo kreiranja umetničke utopije.

DEV9T je koncipiran tako da epicenter interesovanja pojedinaca i grupa iz oblasti umetnosti bude zasnovan na dnevnom programu, kada će festival funkcionisati kao velika open air galerija i velika umetnička radionica. Tim povodom će biti raspisani konkursi za sve individue ovog sveta (bravare, doktore, slikare, vajare, veterinare, ekonomiste, advokate, pesnike, sudije...) da se uključe, uzmu alat u ruke i materijalizuju svoju maštu kroz devet vrsta umetnosti: film, slikarstvo, vajarstvo, ples, književnost, arhitektura, fotografija, muzika i strip.


U sklopu prvog konkursa DEV9T poziva sve pojedince i grupe da prijave svoje umetničke radove, koji će biti predstavljeni i izloženi u sklopu festivala. U narednih nekoliko dana festival će u skladu sa sloganom “stvaraj dalje” raspisati i konkurs za sve one koji su zainteresovani za učešće u radionicama.

Ljubitelje dobre zabave privući će večernji deo programa sa akcentom na muzičkim izvođačima. S obzirom da festival ima za cilj da objedini sve vrste umetnosti i okupi slobodne, kreativne umove na jednom mestu, iskustvo uživanja u muzici biće mnogo bogatije, jer će svi ostali sadržaji delovati sinergetski sa muzičkim programom.

Svi oni koji su proteklog vikenda posetili Ciglanu, mogli su da osete delić atmosfere koja ih očekuje u junu. Umetnici, kreativci, slučajni prolaznici, roditelji i deca došli su da prožive nesvakidašnje trenutke u umetničkom ambijentu. Atmosferu su krčkali Fish in Oil, Jabuka i Akioki koji su doprineli čulnom ukusu zajedno sa Markom Milosavljevićem, te Iskaz koji uvek ima kvalitetnu muzičku reč. Kao vizuelna stimulacija poslužene su izložbe stripova Alekse Gajića, fotografije Ružice Milovanović i skulpture Viktora Kiša. Bilo je i igranja sa vatrom i bojama, a kako je Ciglana poznata po svom gulašu sa mnogo tajnih sastojaka, vikend ugođaj je bio kompletan.

Pogledajte još