Da li ste se i vi kao mali pitali čemu služi rupica na lizalici?

0

Svi smo mi u detinjstvu uživali u lizanju lizalica. Neki to i dan danas vole da rade. Zato vam donosimo rešenje jedne velike misterije u vezi sa omiljenim slatkišem.

Sigurno se svi sećate onih okruglih lizalica, svih mogućih boja i ukusa, od kojih su neke čak mogle da nam farbaju jezik. Ližete ih, sisate i usput mljackate i cokćete od zadovoljstva, dok vam negde pred kraj ne dojadi, pa rešite da ostatak lepo izgrickate.

Kad stignete do plastičnog štapića, eto nepremostive prepreke! Tamo gde je do malopre bila ukusna bombona, sada se nalazi čudnovata rupica. Znate li čemu ona služi, osim da vam onemogući da iz nje iščačkate i poslednje tragove ukusnog slatkiša?

Verovali ili ne, ova rupica ima svoju svrhu. Kada se bombona u tečnom stanju izliva na lizalicu, neophodno je da je kad se stegne nešto održi na štapiću, kako ne bi otpala od toplote vaše pljuvačke i jačine vašeg jezika. Zato, jedan deo bombone ulije se u štapić, tako da se na ovaj način lizalica snažno drži do samog kraja vašeg uživanja.

Nadlanu / izvor: telegraf

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.