SIGURNO IH PRAVITE: Greške kod doručka koje bi ODMAH trebalo da ispravite

PRŽITE JAJA U TIGANJU

Sigurno ste pomislili: "Pa gde da ih pržim?". Naučnici smatraju da je bolje i zdravije da razbijena jaja stavite u šolju, pa u mikrotalasnu i da ih kuvate dok ne poprime izgled prženih jaja. Na ovaj način ćete dobiti fenomenalan obrok, bez dodavanja ulja i prljanja dodatnih sudova.

OTVARATE ŽITARICE NA VRHU KESE

Otvarate žitarice na vrhu kese i onda vam na kraju ostanu samo mrvice na dnu? Zato treba da protresete kesu sa žitaricama i da je okrenete naopačke i tako je otvorite.

SIPATE ŽITARICE IZ KESE U ČINIJU

Kako biste sprečili prosipanje žitarica i sipanje duple doze, koristite šolju kao meru.

SIPATE ŽITARICE PA TEK ONDA MLEKO

Ovo vam otežava da vidite koliko ste mleka sipali i onda vam ostane samo mleko na dnu činije. Kako biste uspostavili bolji odnos mleka i žitarica, najpre sipajte mleko (prvo pola šolje) i onda sipajte žitarice.

KAD PRAVITE SMUTI,DODAJETE LED

Led dodaje prazne kalorije i stvara iluziju veće porcije, a takođe pruža vodenkast ukus voću. Zato koristite smrznuto voće i jednu, dve kockice leda.

PRESKAČETE DORUČAK

Možda doručak nije najvažniji obrok, ali preskakanje obroka je definitivno najgora stvar koju možete da uradite svom organizmu. Čak i ako niste gladni ujutru, pojedite koju voćku kako biste sprečili nemilosrdne napade gladi kasnije.

PIJETE ĐUS

Vašem telu je potrebna tečnost kako biste funkcionisali, a pogotovo nakon duge noći bez vode. Međutim, oko 22 grama šećera se nalazi u standardnoj čaši ceđene narandže. Zato pijte vodu.

JEDETE VOĆNI JOGURT

Kupovni voćni jogurt sadrži više šećera nego proteina, pa je najbolje da sami napravite voćni jogurt: stavite šaku omiljenog voća za vlakna i sladak ukus, malo badema ili granole za zdrave masti i neki vid začina poput cimeta, đumbira, muskatnog oraščića za ukus i naravno šolju običnog ili grčkog jogurta.

Izvor: Menshealth

Pogledajte još