4 NETAČNA mita o vaginama

Mit prvi: Ananas će popraviti vaš ukus tamo dole
Bez obzira gde ste za ovo čuli, upravo se ovaj mit smatra najraširenijim i najpopularnijim. Na našu i vašu veliku žalost, daleko je od istine. Kako su i mnogi doktori potvrdili, nije dokazano da ijedna hrana popravlja ukus vaše vagine, no ako ništa drugo, ananas je super zdrav pa svejedno nastavite da ga jedete!

Mit drugi: Vagina bi trebala da izgleda na određeni način
Ne, ne bi sve vagine trebale da budu iste, niti postoji 'savršena vagina' na koju bi sve ostale vagine sveta trebale da liče. Stidne usne razlikuju se od žene do žene i ne postoje 'nepravilne' stidne usne. Svake su drugačije i sve su normalne, a sve popularnija labioplastika kojoj je cilj vašu vaginu učiniti 'normalnijom' i privlačnijom potpuno je suluda.

Mit treći: Vaginu morate temeljno prati
Ono što je važno da ne zaboravite je činjenica da pranje vagine menja prirodnu pH vrednost odnosno da izbacuje iz ravnoteže. Prema tome, što se pranja vagine tiče, trebali biste se držati osnova - koristite nežni sapun za intimno pranje i vodu, a agresivna sredstva, gelove i parfemisane proizvode ostavite za druge delove tela. Onaj blagi miris vagine koji se lagano oseća (naravno, ako se perete redovno) potpuno je normalna stvar, no neugodne mirise koji se javljaju uprkos redovnoj higijeni ne smete da zanemarite jer se verovatno radi o bakterijskoj infekciji koju je potrebno lečiti.

Mit četvrti: Previše seksa će rastegnuti vaginu
Jedina stvar koja može dovesti i koja dovodi do širenja vagine je porođaj. Dakle, ovu besmislicu kojom su verovatno plašili žene da ostanu što čednije zaboravite jer ona nema veze sa zdravom pameti.

Nadlanu / izvor: index.hr

Pogledajte još