ZAŠTO ONI MOGU, A JA NE: Ovo su 8 glavnih razlika između bogatih i siromašnih

1. Srednja klasa živi iznad svojih mogućnosti, a bogati ispod

To je svakako tačno, pošto bogati nikad ne troše sve svoje pare i uvek postoji još nešto što mogu da kupe. Srednja klasa i nema tu mogućnost, ali vrlo verovatno bi se menjali sa bogatašima.

2. Srednja klasa napreduje u firmama, a bogataši poseduju firme

Tako je kako je, i to se neće promeniti dok god se ne obogatite i otvorite svoju firmu.

3. Sa srednjom klasom je lako sprijateljiti se

Srednja klasa ne bira prijatelje toliko pažljivo. Oni nemaju toliko toga da izgube kao bogataši, pa su opušteniji. Bogati, s druge strane, veoma paze s kim se druže.

4. Srednja klasa radi da zaradi, a bogati da nauče

Srednjoj klasi je potrebno da zaradi novac, pa zbog toga i traži poslove. Bogati imaju sve pare ovog sveta, pa ako ih slučajno loše ulože i izgube određenu svotu, na to gledaju kao na lekciju.

5. Srednja klasa ima drage stvari, a bogati novac

Teško da pripdanici srednje klase mogu da priušte poklone koje mogu bogataši, ali baš zato sve stvari koje “srednjaši” poseduju, njima više znače nego bogatašima. Bogati će uvek moći da kupe nov poklon svojim parama.

6. Srednja klasa je emotovna sa novcem, a bogati razumni

Kad dođu do neke veće svote novca “srednjaši” odmah razmišljaju šta bi voleli da urade sa njim, dok bogataši razmišljaju šta je pametno.

7. Srednja klasa podcenjuje sebe, a bogataši ne

Kad nekom “srednjašu” predložite neki krupan posao, on neće biti siguran da može to da izvede, dok će bogataši prihvatiti kao sasvim realan cilj.

8. Srednja klasa veruje u rad, a bogati u moć

“Srednjaši” veruju da će radom napredovati i da će tako zaraditi novac, dok se bogataši ne opterućuju toliko poslom, koliko željom da imaju moć. A sa tim će sve lako.

Pogledajte još