KO ĆE DA ODGOVARA: Tužilaštvo i policija pustili ubicu nekoliko sati pre nego što je ubio šestoro

Rade Šefer je pre krvavog pohoda oko 4.30 ujutru slučajno sreo suprugu Rosu, koju će kasnije ubiti i njihovog mlađeg sina Aleksandra.

On je pre toga, prema rečima očevidaca, pio ceo dan i noć na svadbi starijeg sina Vlastimira i Natalije, čijem se braku protivio.

Ušao je u raspravu sa suprugom Rozom i sinom Aleksandrom čim ih je video, a zatim je fizički nasrnuo na njih.

Mlađi sin Aleksandar je odmah pozvao policiju koja je došla i privela njegovog oca u policijsku stanicu u Kanjiži.

Policija obaveštava Osnovno tužilaštvo u Senti gde je bila dežurna zamenik tužioca Katarina Segedinski, koja ne traži da se Šefer zadrži iako je osumnjičen za nasilje u porodici.

On izalzi iz policijske stanice u Kanjiži posle šest sati ujutru i odmah odlazi do stana u Senti, gde je živeo, i uzima lovačku pušku.

Zatim odlazi do sela Orom gde ubija taštu i tasta Gizerlu (68) i Jena (74) Traćika. Nakon toga vozi se do Martonoša gde nastavlja krvavi pir.

Ubija prvo snaju Nataliju (25), njene roditelje Šandora (52) i Karolinu (43) Bajtai, a i svoju suprugu Rosu (47).

Puca i na tetku svoje snaje Natali Danjon i ranjava je u rame. Tada ga njen suprug Emanuel Danjon, francuski državljanin, udara stolicom i lomi mu vrat.

U selima Orom i Martonoš u kojima je Rade Šefer ubio šestoro ljudi mnogi se pitaju da li se tragedija mogla izbeći da je njemu, nakon privođenja u policijsku stanicu zbog nasilnog ponašanja nad suprugom i sinom, određen pritvor.

Blic

Pogledajte još