TRI PUT MERI – JEDNOM SECI: Uz pomoć lenjira otkrijte da li vam bolje stoji duga ili kratka kosa

0

Žene su često u dilemi – da li da se ošišaju ili ne, odnosno da li će im lepo stajati kratka kosa. Mnoge dame pomisle da im kratka frizura pristaje ako im lepo stoji zalizana kosa ili pak rep, no frizeri otkrivaju nepogrešiv način da ovo proverite.

Reč je o pravilu od 5,75 cm, a tu magičnu meru otkrio je čovek koji važi za najveće „faca“ iz sveta frizura, Giles Robinson. A važno da je znate da je merna jedinica na ovoj slici inč.

– Sve je u uglovima, a ugao čeljusti je ključan u određivanju hoće li nekome pristajati kratka ili duga kosa – dodaje Giles. Ispod slike pronađite uputstva kako odrediti pristaje li vam kratka kosa.

Stavite olovku horizontalno ispod brade, a lenjir postavite vertikalno na olovku, uz samo uho. Izmerite kolika je udaljenost od uha do brade. Ako je ona veća od 5,75 cm, to znači da će vam bolje stajati duga kosa. Ako je rastojanje manje od 5,75 cm – ne možete pogrešiti sa kratkom frizurom.

Naravno, treba uzeti i obzir sam tip kose kod odabira frizure, no to je nešto oko čega se treba i dalje savetovati s frizerom, kažu stručnjaci.

Izvor; Elle

Foto: Elle

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.