Olimpijakos otpustio Rađena zbog doping afere

0

Vaterpolo klub Olimpijakos iz Atine odlučio je da raskine ugovor sa našim reprezentativcem Nikolom Rađenom, za kog je prvostepenom odlukom Svetske plivačke federacije utvrđeno da je je pao na doping testu usled konzumiranja kokaina.

Kako prenosi grčka štampa, atinski crveno-beli su ovaj svoj korak obrazložili rečima da je „od strane sportiste došlo do kršenja ranije postignutog sporazuma“.

Saopštenje Olimpijakosa sadržalo je samo to objašnjenje, a sama činjenica da je FINA do daljnjeg suspendovala Rađena, bila je očigledno više nego dovoljna da grčki klub prevremeno prekine saradnju.

Oglasio se Rađen: Pogrešio sam i mnoge razočarao, nadam se da ću se vratiti vaterpolu!

Podsetimo, Svetska plivačka federacija je suspendovala našeg vaterpolsitu jer je 17. februara posle utakmice Svetske lige protiv Španije u Madridu na doping testu utvrđeno da je u uzorku imao nedozvoljene supstance, usled čega bi mogla da mu bude izrečena i četvorogodišnja zabrana bavljenja sportom.

Ovaj 30-godišnjak do sada je čak 180 puta igrao za našu zemlju, osvojio je Svetsko prvenstvo sa „delfinima“ 2009. godine, kao i srebro 2011. u Šangaju. Na Evropskim prvenstvima je bio član nacionalne selekcije koja je 2012. u Ajndhovenu i 2014. u Budimpšeđti osvajao zlato, 2008. u Malagi srebro, a 2010. u Zagrebu bronzu, a ima i pet zlata iz Svetskih liga, jedno sa Mediteranskih igara, a jedno i sa Univerzijade. Sa Partizanom je pet puta bio prvak Srbije i jednom prvak Evrolige, sa Zvezdom jednom šampion zemlje i jednom šampion starog kontinenta, a u seniorskoj karijeri je ukupno osvojio 18 klupskih medalja, kao i 17 sa reprezentacijom.

Izvor: Blic

Naš državni tim očekuje ove godine Svetsko prvenstvo (Kazanj, od 27. jula do 8. avgusta), a sledeće godine i Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Foto: Printscreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.