JEZIVO: Deca se igrala "otmice" pa su mučili, ubili i zakopali vršnjaka

Prema zvaničnoj verziji događaja, koji se odigrao u gradu Čihuahua u Meksiku, petoro dece starosti od 12 do 15 godina, pozvala je šestogodišnjeg Kristofera Rejmunda Markeza da im se pridruži u igri.

Nesluteći šta ga čeka, Kristofer je prihvatio poziv i otišao sa njima do obližnjeg potoka gde su mu saopštili da će se igrati kidnapovanja. Prvo su mu vezali ruke i noge, pa su počeli da ga tuku trnovitim prutem. Nakon toga su ga kamenovali i ugušili.

Kako se navodi u izveštaju jedno dete ga je i ubolo nožem kad je već bio mrtav. Kristoferovo telo pronađeno je u nedelju, dva dana nakon što je nestao, u plitkom grobu zakopano licem prema dole.

Osumnjičene ubice su: 12-godišnji dečak, dve 13-godišnje devojčice i još dva 15-godišnjaka. Oni su rukama iskopali grob u koji su uz Kristofera bacili i mrtvu životinju.

Policija je, otkrivajući šokantne okolnosti ubistva, naglasila da je troje osumnjičenih premlado da bi im se moglo suditi.

- Tokom "igre" jedan je od 15-godišnjaka je predložio drugima da ubiju Kristofera. Nisu planirali ubistvo. To su bila "pravila" njihove igre - rekao je državni tužioc Almaraz.

Vlasti su otkrile Kristoferovo telo nakon što je majka jednog od 15-godišnjaka nazvala policiju i prijavila da je njen sin sudelovao u ubistvu. On i drugi 15-godišnjak su suočeni s kriminalnim optužbama dok se preostalima ne može suditi zbog godina. U Meksiku je minimalna starosna granica za kriminalnu odgovornost 14 godina. Uprkos tome, svi oni će morati da idu kod socijalnih ranika i psihologa na razgovore.

Majka nesretnog dečaka, koja je prijavila nestanak sina, ispričala je da su ubice njenog sina učestvovale u potrazi za njim nakon što je nestao.

- Sve što želim je pravda. Ako je pravda ne bude zadovoljena, zadovoljiću je sama, sopstvenim rukama. Majka sam. Zahtevam pravdu. Kako samo mogu da puste tu decu? Nisu to uradili psu, već detetu! - zaključila je Kristoferova majka.

Ubistvo 6-godišnjeg Kistofera šokiralo je Meksiko. Tužioci su izrazili zabrinutost oko ovog slučaja koje pokazuje "raspad društvenih normi" i "nedostatak vrednosti".

Nadlanu / izvor: blic

Pogledajte još