Ana Popović za Nadlanu: Da ne sviram gitaru, bila bih grafički dizajner

Kakav nastup spremate za Mikser festival? Da li ćete svirati neku pesmu zajedno sa tatom pošto on gostuje na novom albumu?

Nemam planove. Tata nikada nije hteo da se prilkjuči. Jedino se priključio jednom na Bluz Kruzu. Valjda se plaši da izađe pred ljude- ne znam tačno da li je tako. On je vrlo skroman čovek, nije neko ko želi da dođe na binu u svakom momentu. Kada ga pitam da mi se priključi on kaže šta ću ti ja- ti si dovoljno dobra sama. Bilo bi divno ako bi hteo da se priključi I to se do poslednjeg momenta veorovatno neće znati, ali definitvno ćemo svirati nove pesme.

Šta bi volela da ti se desi u narednom periodu?

Ja mislim da je Gremi nominacija svakom muzičaru ultimatum ili Roling Stone cover. To su stvari koje bi svakom muzičaru godile, ali nisam opsednuta time. Ono što bih volela je da uradim ploču sa kojom bih 100% bila zadovljna, da imam bolje tekstove, bolje solaže, bolji album. Ali najbitniji mi je balans porodica I muzika. Muzika je bitna I predivna I to je moja pasija, ali na prvom mestu mi je porodica. Trudim se da sam tu za njih u važnim momentima. Ako se Gremi dogodi ikada - to bi bilo lepo, ali nije prevashodno.

Koliko vam je tatina podrška vazna?

Tatina podrška mi je veoma važna I ne samo tokom inostrane karijere, već mi je jako bila važna i pre toga. A kako sam sada i sama roditelj pokušavam da isto tako pristupim a to je da nikada ne teram decu da vežbaju. Tata mene nikada nije terao da vežbam. Uvek je imao dobar način da me približi instumentu, a ne da me tera imislim da je to jako važno kod roditelja. Mi smo uvek imali gitare tu negde oko sebe, po dnevnoj sobi I svugde u stanu. U prvo vreme nisam smela da ih dohvatim - to je meni već tada bio fascinantni instrument. Ja sam počela prilično kasno da sviram, sa dvanaest ili trinaest godina I tata je prepoznao moj talenat I želju za sviranjemi odveo me kod Točka na časove. Kadabi video da ne sviram par dana onda bi me pitao da li znam kako ide neka stvar koju smo svirali pre par dana I onda bih mu ja odsvirala. On je odrastao želeci da svira gitaru ali nije imao tu mogućnost zbog finasijskog stanja njegovog oca.

Kako ti je još otac pomogao u karijeri?

Uvek je govorio da je važno da imam dobar instrument i dobre knjige. Kad god je bio u prilici, uzeo bi mi dobru gitaru ili knjigu o Fender gitarama. Nikada nije na tome štedeo. Ja sam za osamnaesti rođendan imala svoju gitaru iako je to bilo jako teško finansijski izvodljivo u našoj porodici. Posle kad sam počela sa Hush-om, tata nam je uzeo razglas. On je uvek bio pun podrške, dok je mama bila uvek za to da imam B plan- što je u mom slučaju bio grafički dizajn.

Kada izlazi novi album?

Album će se zvati Blue Room pošto smo mi jedan deo našeg stana, na Novom Beogradu, gde su bila pojačala I gitare zvali Blue room. Prvo smo krenuli sa dve, tri pesme, a onda smo shvatili da imamo materijal za celu ploču I tada sam rešila da će to biti izdanje koje će ugledati svetlost dana pred očev dan 12. juna.

dum

Pogledajte još