Ispovest devojke koja je bila sa mnogo starijim dečkom: Njegova kola i stan su za mene bili luksuz, ali naterao me je da plačem Knez Mihailovom

"Mene je majka uvek ohrabrivala da budem sa starijim. Razlika između mojih je 15 godina i ona mi je stalno popovala 'šta ćeš sa mlađim, nađi nekog starijeg'. Poslušala sam je. Nije da se to ciljano desilo, ali tako se namestilo. Razlika između nas je bila 14 godina. Upoznali smo se na Adi, leto me udarilo u glavu. Bio je šarmantan, imao kola i svoj stan što je za klinku sa dvadeset nezamisliv luksuz. Dok tvoje drugarice moraju da razmišljaju o tome da li su tu njegovi ili njihovi roditelji moj tadašnji dečko me pokupi autom i doveze u prazan stan. Imao je posao, izgrađen život i nekako me sve to ponelo. U početku je kao bilo ružičasto i nekako posebno uzbudljivo. Ali te svađe... To nije bilo prepiranje oko toga ko kome šalje više poruka. Možda bi i krenulo tako a onda bi se pretvorilo u popovanje kao da se svađaš sa ocem, a ne sa dečkom. Nema goreg trenutka kad si besan nego da ti dečko kaže 'videćeš ti kada budeš došla u moje godine', ili 'još si ti mala - razumećeš'. I ma koliko on možda bio u pravu više nemaš osećaj kao da ste jednaki. Vukli smo se dve godine sa prekidima i svađama. I gušilo me.

Ima tu tih sitnih neprijatnosti koje se gomilaju. Odeš na slavu i upadneš u generacijski jaz. Niko to otvoreno ne kaže, ali ti si za njegovo društvo klinka. Čak i ako mu zavide što je sa mlađom jedva će čekati da bocnu, a to nekada ume baš da zaboli. Njegovi prijatelji prosto čekaju da ti spuste. Smučilo mi se da smo uvek u centru pažnje. Preselo mi je što okolina neprekidno ispituje kada ćemo se venčati jer je njemu vreme, a meni je nevreme. Najnapornije od svega je što svi misle da imaju pravo da ispituju kako ste se upoznali i komentarišu razliku u godinama, pa naprosto imaš potrebu da se pravdaš.

Bilo je i lepih trenutaka, naravno da jeste. Pazio me i poštovao. Znao je šta pali i na neki način me razmazio. Uglavnom me podržavao, ali i to je postala prepreka. On bi došao sa posla i izvalio se, mrzelo bi ga da izađe. Plakala sam za jednom jedinom šetnjom Knez Mihailovom. Na kraju sam ja izlazila sa prijateljima sa fakulteta, a on izgarao od ljubomore.

Veza sa starijim je meni bila ekstremna kao razlika u godinama. Kada ima prednosti to su baš prednosti, a kada krene po zlu potrese te do temelja. Iskusan muškarac ume da te uljuljka u sigurnost. Pored njih se mnogo brže razvijaš, učiš, osetiš život nešto snažnije nego inače. Ali ako to baš nije neka vanserijska ljubav koja prkosi godinama onda je mnogo teže prkositi svemu ostalom", kaže devojka.

Izvor: 24sata

Pogledajte još