IDI VIDI ŠTA RADI TATA: 4 razloga što se majke ježe od igranja sa svojom decom

Moja ćerka, kada uzmem sve u obzir, kao da je izašla iz mog sna. Sa malo žitarica, čokoladnog melka i penušavih kupki, ona je zadovoljna svojim životom. Uveče spava kada joj se kaže i ima lepše manire od mene. Ona je zaista divno dete i mnogo sam ponosna što mogu da kažem da je moja.

Naše zajednički provedeno vreme je neopisivo lepo sve dok mi ona ne postavi jedno pitanje: "Mama, hoćeš da se igramo?"

Tada počinje moja noćna mora...

1. Ja ne znam ko su ti likovi
Šta je ovo? Vila sa psećim krilima? Zašto u ovom dečijem lekarskom setu postoji 17 minijaturnih instrumenata koji su trenutno duboko u mom kolenu? Gde su barbike? Plišane kuce? Njih ja poznajem. Čak još uvek osećam njihov miris. Sa njima mogu da ti izgradim ceo svet. Ali ih ne vidim nigde u sobi. Da, znam da sam ja odgovorna za sve igračke koje ti imaš, ali morala sam nekada da pustim da sama izabereš. Ipak se ti igraš sa njima. Ali onda odjednom ja držim 14 nakarminisanih mačkica sa kojima nemam ideju šta da radim.

2. Pravila nemaju smisla
Okej, čekaj. Elisa iz budućnosti ne može da komunicira sa savremenom Elisom? Da li si sigruna da su Lego kocke postojale u vreme dinosaurusa? Ako me samo dotakneš svetlećim mačem gubim celu ruku, ali ako ga prevučeš preko celog tela, ostajem cela? Mislim da nijedna princeza ne bi raspravljala o crevima ovoliko dugo. I zašto ova narukvica tebi daje super moći, a kada ja hoću da je stavim onda kažeš da je polomljena? Izgubljena sam!

3. Mnogo sam umorna
Mama je ustala rano, okupala se, osušila, namazala, stavila maskaru, pipila kafu dok si ti još uvek čvrsto spavala. Sve vas spremila, ostavila te u školi i onda radila ceo dan. Došla kući, jela, trčala, tvitnula, bila iznervirana od strane ljudi, lajkovala, otišla po tebe u školu, napravila večeru od 46 sastojaka, oprala sudove, bila skrivena u kupatilu 11 minuta, i sad sam upravo sela sa šoljom toplog čaja. I ti sada želiš da se igramo. Izvini, praviću se da sam u komi dok ne dođe tvoje vreme za spavanje.

4. Internet je zabavno mesto
Moji roditelji su bili mnogo bolji roditelji jer jedino što je moglo da im odvuče pažnju od roditeljstva bili su dugmići na video-rekorderu. Dok u mom džepu, na milimetar od mojih radoznalih prstiju, nalazi se moj telefon koji me samo jednim klikom povezuje sa celim svetom. Izvini što nisam uvek raspoložena za tvoje našminkane lutke i presvlačenje, ali internet je tako šaren i inspirišući i svi ti tračevi i predivne stvari i... opa! , pa ja sam već na Pinterestu i prosto MORAM da znam od čega je napravljen ovaj čudotvorni "smoothe".

Hej! Imam sjajnu ideju za novu igru. Zove se "Idi vidi šta radi tata!".

Nadlanu / izvor: kurir / Blogerka Bruk Takar

Pogledajte još