SAN ANDREAS: Novo akciono remek delo Dvejna Rok Džonsona

Priča prati pilota helikoptera i spasioca Reja (Dwayne Johnson) koji nakon stravičnog zemljotresa kreće iz Los Andjelesa u San Francisko sa svojom suprugom sa kojom nije u najboljim odnosima kako bi spasili ćerku jedinicu. No, njihovo putovanje samo je početak užasa koji priroda sprema.

A evo šta Wikipedia kaže o ovom multitalentovanom glumcu:

Dvej Daglas Džonson , poznat pod nadimkom The Rock (Stena) najpoznatiji je američki akcioni glumac i profesionalni rvač mladje generacije.

Rodio se 1972. u porodici afroameričkog oca Rokija Džonsona , takođe nekadašnjeg rvača, i majke Ate Džonson , čiji je otac Piter Maivia takođe bio rvač.Tokokom odrastanja, često se selio s roditeljima. Živeo je na Havajima, Tenesiju i čak na Novom Zelandu, dok se porodica napokon nije preselila u Pensilvaniju. Budući da se u školi iskazao kao vrstan sportista, dobio je stipendiju Univerziteta u Majamiju, gde se istakao igrajući ragbi. I pored blistave karijere zbog povrede je morao da se povuče iz NFL-a.

Godine 1995. započeo je rvačku karijeru u World Wrestling Entertaimentu (WWE), da bi dve godine kasnije postao osvajač WWE-a i jedan od najpopularnijih rvača. Osvojio je ukupno sedam naslova osvajača WWE-a.

Godine 1999. debitovao je na televiziji tumačeći svoga oca u humorističnoj seriji Lude 70-e. Prvu filmsku glavnu ulogu ostvario je 2002. godine u filmu Kralj Škorpiona za šta je zaradio 5,5 miliona dolara.

Film SAN ANDREAS je sniman u pustinjskim prostranstvima Australije koja su dočarala ogromne pukotine u zemlji, dok je veći deo scena snimljen na autentičnim lokacijama u San Francisku.

Film u domaće bioskope stiže u četvrtak 28.05 a do tada osetite zemljotres u ovom ekskluzivnom trejleru:

Pogledajte još