SNAGATOR VELIKOG SRCA: Kako je hrvatski bokser raznežio region

Nedavno je na svom profilu podelio priču iz života koja je ganula čak i one koji nisu ljubitelji životinja. Uz neznatne ispravke, prenosimo je u celosti.

Tužna je priča ovog malog anđela, pronađem ga kod mog lokala kako besciljno luta, prošle zime. Nigdje nikog, šta ću sa njim, 10 naveče, odvezem ga na veterinu da mu čip očitaju, da ga vratim vlasniku, Ne mogu ga vani ostaviti po toj zimi. Čip očitan ali maleni nije cjepljen pa ga moraju zadržati dok vlasnik ne dođe po njega i dok ga ne cijepe.

Zovem frenda koji je doktor na veterini, je l' sve ok sa psićem, veli da zovu danima već vlasnika ali se ne javlja; ali da je lokalni veterinar rekao da pas stalno bježi jer je gladan?! Još se meni činilo da je nešto mršav ali nisam obraćao pažnju. I konačno su dobili vlasnicu koja je mrtva hladna rekla da ga ne želi nazad jer previše jede i da ga ona ne može hraniti?! Pas od 6 kila jede previše? Pitam šta će sa njim sad, doktor mi veli da ga nose u azil, takva je procedura.

I šta ću, ovaj presladak, gleda u oči kao čovjek. I uzmem ga sa sobom, odnesem u Privlaku u moju rodnu kuću, gdje već imam 3 psa, svi iz azila, moj bratić koji mi brine o psima uzme Lukija sebi i šta da kažem, Luki sad živi kao grof Monte Kristo. Spava u krevetu sa njima, svaki dan mu kuhaju i malo je reći da ga obožavaju. A ja kad god odem u selo svoje, mala svinjica padne u nesvjest od sreće kad me vidi. Kao da zna da sam ga spasio. A o ženi koja ga je puštala da gladuje i koja ga se odrekla nemam riječi.

Tuzna je prica ovog malog andjela,pronadjem ga kod mog lokala kako besciljno luta,prosle zime.nigdje nikog,sta cu sa...

Posted by Mirko Filipovic on Friday, 22 May 2015

Post je izazvao veliko oduševljenje, kao i osude na bezdušno ponašanje prvobitne gazdarice.

Pogledajte još