JADNI RAFA: Šarli Ebdo isprozivao Nadala zbog dopinga

Na naslovnoj strani magazina, koji je poslednjih meseci bio u centru pažnje zbog terorističkog napada na njegovu redakciju, nalazi se teniser, koji po mišljenjima mnogih podseća na Nadala, a u ruke su mu zabodeni špricevi.


Magazin je na taj način reagovao odluku pariskih vlasti da u određenim bolnicima otvore takozvanu sobu za drogiranje, a „Šarli Ebdo“ je to povezao sa tenisom. „Šarli Ebdo“ je pametno, ipak, odlučio da na traku na glavi tog tenisera stavi krokodila, čime je aludirao na znak sportske marke Lakost i tako se ujedno distancirao.
Međutim, naslovna strana magazina dovela je do reakcije Kraljevske teniske federacije Španije koja je osudila takav potez, istakavši da „Šarli Ebdo“ baca sumnju na časnost španskog tenisa.

„Sve ono što je objavljeno u magazinu „Šarli Ebdo“ je nepopravljiv primer napada na integritet sporta koji je sinonim za veličinu. Mi u potpunosti stojimo iza Rafe Nadala i svih naših igrača, koji imaju podršku i španskih sudova, kao što je bilo u slučaju priloga emitovanog na Kanalu plus, i zbog ovoga niko ne sme da prođe nekažnjeno“, stoji u saopštenju vladajućeg tela španskog tenisa.

Međutim, čelnici Kraljevske teniske federacije Španije nisu potvrdili da li će podneti tužbu protiv magazina kao što je slučaj bio sa Kanalom plus. Pre tri godine, ta televizija se javno izvinila jer je tokom tri dana objavila komične priloge u kojima se insinuira da iza uspeha španskih sportista, uključujući i Nadala, stoji doping.

Nadlanu / izvor: B92

Pogledajte još