WHO THE FU*K ĆAZIM: Ili zašto se ložimo na polusvet

Ne prođe nedelja a da se ne pojavi neka informacija o njemu. Sadržina je nebitna, jednako je “zanimljivo” koja je nova srpska lepotica privučena kao moljac svetlom fenjera završila u njegovom krevetu ili je izrazio želju da kupi Slobinu kuću.

Legitimisan od strane pojedinih medija kao “poznat” i “popularan”, alabsnki biznismen je postao deo mejnstrima, iventar na beogradskim događajima. A niko da pita ko je zapravo Ćazim Osmani zvani Feliks, kako je stekao novac kojim kiti pevačice i čime se zapravo bavi.

Prosečan građanin Srbije, dakle onaj koji ne ide na splavove i muku muči da plati račune, prvi put je čuo za njega krajem avgusta 2011. kad je objavljena fotografija na kojoj se zabavlja u društvu Nataše Bekvalac u nekoj budvanskoj diskoteci. Od tada je o Feliksu objavljen 471 tekst u srpskim medijima. Pređenja radi, u istom periodu o Danilu Kišu napisano je 64, a o Aci Popoviću TRI teksta.

Procena je bila jednostavna, po meni duboko pogrešna, kako su Ćazimovi donžuanski poduhvati mnogo intersantniji građanima od tamo nekog Ace Popovića, kojeg tamo neki smatraju, uz Duška Kovačevića, najznačajnijim dramskim piscem druge polovine XX veka.

Boris Jakić

Pogledajte još