Ovim su The Prodigy opet osvojili svet

Šesti studijski album čuvenog elektro sastava po mnogome je specifičan. Liam Howlett, Keith Flint i Maxim, sva trojica dobro poznati našoj publici, kažu da su na njemu radili šest godina, malo u hotelskim sobama, malo tokom letova, jer su sve vreme nastupali. Završnica je sačuvana za njihov privatni studio iako su prve dve numere “A.W.O.L.” i “Dogbite” uživo izveli na jednom koncertu još 2011. godine.

Ovo je prvi put da su Flint i Maxim aktivno radili na pesmama, a ime albuma, posle nekoliko radnih verzija izabrali su inspirisani pesmom Kola Portera “All Through the Night” koju je izvodila i Ela Ficdžerald. Kritika je prilično dobro ocenila album, a prvo mesto na Britanskoj top listi na debiju, kao i drugo mesto na prestižnoj Bilbordovom dance chartu potvrdili su da su The Prodigy traženi i cenjeni kao na vrhuncu karijere. Inače, svih šest njihovih albuma, uvek su debitovali na prvom mestu u Britaniji.

The Prodigy su se i sami na jedinstven način pobrinuli da pokažu da je “The Day Is My Enemy” materijal vredan pažnje. Oni su početkom aprila napravili svojevrstan performans u Londonu kada su na nekoliko najupečatljivijih lokacija britanske prestonice postavljene fotografije sa novog albuma. Naravno, uz hašteg sa imenom albuma, slike i video ove promocije preplavile su društvene mreže.

Pogledajte još