Siguran put do raskida: 5 načina na koja uništavaš vezu

Žrtvuješ svoju sreću za njegovu
Prvo samo jednom, kompromisa radi, uradiš nešto što inače nikad ne bi. Pa još jednom, pa još jednom i samo još jednom, dok ti ne pređe u naviku. Jednom kad se navikneš na žrtvovanje vlastite sreće kako bi zadovoljila svog dečka, postaćeš zarobljenik loše veze, a on će podrazumevati da si ti srećna u toj situaciji!

Očekuješ najgore zbog prošlih veza

Prošla iskustva nisu nešto što moraš u potpunosti da zaboraviš, ali ne smeš ni da dopustiš da utiču na tvoju sadašnju vezu. Dobro je biti oprezan, ali ne možeš sebi da dozvoliš da postaneš paranoidna ludača jer te je neko prevario. Malo se opusti i daj novoj vezi pravu šansu.

Pratiš "rezultat"

Ko je pobedio u kojoj svađi, ko je kome kupio šta, koliko je to koštalo, koliko puta ste išli kod tvojih, koliko puta kod njegovih, koliko ko ima bivših... shvataš da ljubav ne funkcioniše baš tako?

Fokusiraš se na ono što ti fali

Jedna od najčešćih grešaka u vezi - umesto da se koncentriramo na sve lepe stvari koje imamo, mi obraćamo pažnju na ono što nemamo ili ono što imaju drugi. Umesto da praviš popis stvari koje nemaš, napravi spisak stvari koje imaš.

Zlopamtilo si

Pamćenje loših stvari koje je tvoj dečko napravio ti možda stvara trenutnu satisfakciju i odličan je protivargument u svađi, ali zlopamtila nikad ne uživaju u vezi. Ako je uradio nešto što si mu oprostila, nema razloga da se stalno vraćaš na to. Ako mu nisi oprostila, nemate šta da tražite zajedno.

Nadlanu

Pogledajte još