BLAGA CRNE GORE: Tri plaže u Budvi koje morate posetiti

Jaz
Šljunkovita a u vodi peskovita, plaža udaljena od Budve oko 2,5 kilometra u pravcu Kotora i Tivta. Sastoji se iz dva dela: jednog dugog oko 800 metara i drugog upola manjeg, koji je pravi raj za nudiste. U njenom zaleđu su autokamp i parking, obrasli zelenilom, više restorana i kafića. Plaža je podeljena na više zakupljenih kupališta. Dom je Sea Dance festivala, najboljeg evropskog festivala srednje veličine.

(old_image)


Mogren

Nadomak Starog grada, nalazi se plaža koja je dobila ime po španskom mornaru Mogrinju, koji se kako legenda kaže, tu spasao posle brodoloma. U znak zahvalnosti na drugoj plaži Mogren sagradio je crkvicu posvećenu svetom Antunu, koja je omiljena turistima iz svih krajeva sveta.

Plaža Morgen se sastoji od dve manje peskovite plaže spojene tunelom. U zaleđu je brdo Spas sa bujnom mediteranskom vegetacijom, čiji se mirisi spuštaju do plaže sa kristalno čistom vodom. Okrenuta je jugu, ušuškana od severnog, istočnog i zapadnog vetra, osunčana je od ranih jutarnjih sati a sunce zalazi ranije. Jedna je od najatraktivnijih i najekskluzivnijih plaža na Jadranu.

(old_image)


Ričardova glava
Dobila je ime po glumcu Ričardu Vidmarku koji je u Budvi snimao film ''Dugi brodovi'' pre 50 godina. U letnjim mesecima, u jutarnjim časovima i predveče je mirna oaza, a popodne je poznata kao omiljena plaža mladih, sa dnevnim žurkama u okolnim kafe barovima i na samoj plaži. Plaža je šljunkovita i duga oko 100 metara.

Plaža Brijeg od Budve, do zidina Starog grada i ispred hotela ''Avala'' uz stazu ka plaži Mogren.

(old_image)
Pogledajte još