MUZIČKI SPEKTAKL U NAJAVI: Okuplja se ekipa "Za milion godina"

Nedavno se navršilo tačno 30 godina kako je, jedna od najlepših yu-rok pesama, izvedena na stadionu Crvena zvezda. Pred 20 000 ljudi održan je koncert kojim se Jugoslavija pridružila humanitarnoj akciji "Live Aid" koju je pokrenuo Bob Geldof kako bi prikupio novac za gladnu decu Etiopije.

E sad dobra vest!

Ova ekipa se ponovo okuplja! Da, zvuči kao fantazija, ali istina je! Predlog jednog menadžera da se okupi legendarna rok ekipa je zaživeo, a inicijativu je preuzeo kompozitor Dragan Ilić Ilke.

Upravo pomenuti kompozitor je autor pesme "Za milion godina", a istoimeni koncert, kome su se odazvala brojna imena iz 1985, biće održan u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu.

Dragan Ilić Ilke je značajno ime naše muzičke scene - svirao je u Generaciji 5, sa Zdravkom Čolićem, komponovao muziku za brojne filmove i serije, a inače je brat Sanje ilić (Balkanika) i sin Aleksandra Ilića Belog (kompozitor muzike za serije i filmove).

Sa velikim nestrpljenjem čekamo turneju "Za milion godina" i jako se radujemo što će upravo muzika da izbriše granice i ružne emocije - kad to nismo uspeli svojom voljom.

Pogledajte još