ISPOVEST DEVOJKE NA SAMRTI: Imam samo jednu želju, koju može da ispuni jedino Nole

0

Ona ima 19 godina, a trenutno se bori za život, pošto boluje od raka krvi. Pre četiri godine izgubila je i roditelje.

Tomoka Sumitanji, mlada 19-godišnja Japanka, izjavila je da je joj poslednja životna želja da dobije dres prvog reketa sveta Srbina Novaka Đokovića.

Sumitanji je izgubila oba roditelja, nekoliko rođaka i dečka u naletu velikog cunamija 11. marta 2011. godine. Talan je odneo i njenu kuću u lučkom gradiću Kesenuma i sve fizičke uspomene na porodicu i život koji je do tada imala.

Tomoka je inače igrala tenis u lokalnom klubu, a obožava Đokovića.

Ona se trenutno leži u bolnici u Tokiju, a lekari tvrde da se bori da poživi još toliko da može da odgleda sve nastupe Đokovića na turniru u Vimbldonu.

„Tomoka ceni Keija Nišikorija, najveću zvezdu japanskog tenisa, ali navija za Đokovića kada njih dvojica igraju jedan protiv drugoga“, kaže Tomokin ujak Šigeki Sumitanji.

Za Novaka je počela da navija još dok je bila u višim razredima osnovne škole, u vreme kada on još nije bio među najboljim igračima sveta. Noj se dopao način na koji se Nole odnosio prema sakupljačima lopti, a volela je i da vidi kako imitira druge tenisere.

Tomoka je posle gubitka roditelja počela da živi sa ujakom, a počela je da radi i skuplja novac da bi doputovala u Evropu i gledala Đokovića.

Međutim, kada je prikupila novac, Tomoka je obolela od pancitopenije, neizlečivog imunološkog oboljenja u kojem broj belih i crvenih krvnih zrnaca drastično opada i smrt nastupa najčešće kao posledica unutrašnjog krvarenja.

U trenutku kada joj je saopštena dijagnoza, istopili su se svi snovi o tome da uzvrati dobročinstvo ujaku pomažući mu u privatnom poslu u oblasti informatike, da se uda i zasnuje sopstvenu porodicu i pogleda Novakove mečeve u Evropi.

Tomoka je odlučila da se bori iz sve snage, a trenutno ima jedini san da u svoje ruke uzme dres i reket koje je koristio Novak.

Njen ujak uputio je porodičnoj firmi Đokovića u Srbiji pismo u kojem ih je zamolio da joj ispune tu želju i pri tom priložio vredne poklone – tradicionalni kimono i sliku odštampanu na drvorezu. Međutim, taj paket se neisporučen vratio sa srpske carine u Japan.

„Ponestaje nam vremena, a čak i kada bi paket ponovo poslali u Srbiju, on bi verovatno završio u nekom skladištu zajedno sa stotinama i hiljadama sličnih pošiljaka koji Đokovići verovatno dobijaju. A čak i da ga primete, pitanje je da li bi pozitivno odgovorili jer su verovatno zatrpani zahtevima za Novakove suvenire, koji su sami po sebi vrlo vredni, jer ih tako mnogo ljudi želi. Najviše bih voleo da mogu da je izlečim, ali pošto to ne mogu, imam samo jedan zadatak, a to je da joj ispunim taj san i tako joj dam energiju da još poživi“, rekao je njen ujak.

Izvor: kurir.rs

Foto: printscreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.