NISMO NI SUMNJALI: Novak ispunio poslednju želju devojci na samrti

0

Svet je potresla priča 19-godišnjakinje obolele od pancitopenije, neizlečivog imunološkog oboljenja, a kojoj je jedina želja bila da dobije potpisan dres najboljeg tenisera sveta.

RTS prenosi da je Ambasada Srbije u Tokiju uspela da stupi u kontakt sa saradnicima Novaka Đokovića i oni su preneli da je najbolji teniser sveta odvojio i potpisao dres za mladu Japanku Tomoke Sumitanji, i da će joj taj dragoceni suvenir biti poslat direktno.

Ta vest već je stigla do Tomoke. Njen ujak Šigeki u razgovoru sa novinarom RTS-a izrazio je zahvalnost Novaku i njegovom timu, ambasadi Srbije i Javnom serviru za pomoć.

„Tomoka se rasplakala kada sam joj saopštio tu vest, a sa njom, zaplakali smo i ja i medicinske sestre. Svima nam se čini da joj se boja vratila u obraze. Rekla je da će se odsad boriti najviše što može da bi bar došla u stanje da može da prima posete i lično se zahvali ljudima iz Srbije koji su joj pomogli“, rekao je Šigeki Sumitanji.

Japanka je u cunamiju 2011. godine ostala bez oba roditelja, a od tada se o njoj stara ujak.

Dok je živela sa ujakom u Tokiju, u njoj se probudila želja da vidi Novakove mečeve uživo, a pošto on nikako nije dolazio na ATP turnir u Tokiju, odlučila je da počne da radi kako bi zaradila za avionsku kartu i pogledala njegove nastupe na Rolan Garosu ili Vimbldonu.

Međutim, upravo u vreme kada je prikupila novac i počela da planira put u Evropu, Tomoka je obolela od pancitopenije, neizlečivog imunološkog oboljenja u kojem broj belih i crvenih krvnih zrnaca drastično opada i smrt nastupa najčešće kao posledica unutrašnjog krvarenja.

U toj borbi, međutim, u njoj se rodio novi san. Jedini koji sada ima. Da u svoje ruke uzme dres i reket koje je koristio Novak.

Foto: Printscreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.